In ce sens nu este concreta? Exista la lege o anexa cu stema, nu aveti voie sa modificati stema.
ART. 1
Stema Romaniei simbolizeaza statul roman national, suveran si independent, unitar si indivizibil si se compune din doua scuturi suprapuse: scutul mare si scutul mic.
Scutul mare, pe albastru, are o acvila de aur cu capul spre dreapta, cu ciocul si ghearele rosii, cu aripile deschise, tinind in cioc o cruce ortodoxa din aur, in gheara dreapta o sabie, iar in gheara stinga un buzdugan.
Pe pieptul acvilei se gaseste scutul mic sfertuit cu insitiune:
a) in primul cartier este stema Tarii Romanesti:
pe albastru, o acvila de aur cu ciocul si ghearele rosii, tinind in cioc o cruce ortodoxa de aur, insotita de un soare de aur la dreapta si de o luna noua de aur la stinga;
b) in cartierul doi este stema Moldovei: pe rosu, un cap de bour negru, insotit de o stea de aur intre coarne, cu cinci raze, de o roza cu cinci foi la dreapta si de o luna conturnata la stinga, ambele de argint;
c) in cartierul trei este stema Banatului si Olteniei: pe rosu, peste valuri naturale, un pod de aur cu doua deschideri boltite, din care iese un leu de aur tinind un palos in laba dreapta din fata;
d) in cartierul patru este stema Transilvaniei, cu Maramuresul si Crisana:
un scut taiat de un briu rosu ingust; in partea superioara, pe albastru, o acvila neagra cu ciocul de aur, iesind din briul despartitor, insotita de un soare de aur la dreapta, de o luna de argint conturata la stinga; in partea inferioara, pe aur, sapte turnuri rosii, crenelate, dispuse pe doua rinduri, patru si trei;
e) in insitiune sint reprezentate tinuturile Marii Negre: pe albastru, doi delfini de aur afrontati, cu cozile ridicate.
ART. 2
Stema Romaniei poate fi confectionata din orice material, poate fi reprodusa in culori, in alb-negru ori prin imprimare pe diferite materiale.
Reprezentarea in alb-negru a stemei se face prin semnele conventionale folosite in heraldica pentru desemnarea cromaticii: aur = puncte la egala distanta intre ele; argint = spatiu liber; rosu = linii verticale; albastru = linii orizontale; negru = linii verticale suprapuse pe linii orizontale.
Daca tehnica grafica nu permite reprezentarea conventionala, se poate utiliza redarea prin conturare.
In cazul reprezentarii conventionale in alb-negru sau al redarii prin conturare, liniile care marcheaza contururile acvilei si ale scutului exterior vor avea de doua ori latimea celorlalte linii din interiorul stemei.
Daca nu respectati prevederile de mai sus, codul penal spune:
Orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.
Stema Romaniei conform anexei de la legea din 1992 o gasiti aici:
[ link extern ]