avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Stema României
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Stema României

Buna ziua, pot sa am desenat pe marca unui vin stema si harta Romaniei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 08:18, 20 Octombrie 2012
Stema tarii este si reprezinta un insemn heraldic al tarii.
Utilizarea insemnului heraldic al tarii pe o eticheta a unui produs de larga circulatie nu este nici permisa, nici acceptata de statul roman, decat in conditiile legislatiei in vigoare cu privire la insemnele nationale (stampile, steaguri, alte insemne heraldice proprii instituite si utilizate de catre alte institutii componente ale statului,...)
Chiar asa... stema pe un Vin cu larga circulatie in locuri publice??? Iar stema pusa pe o marca fara ca aceasta sa fie astfel inregistrata nu va confera nici o protectie suplimentara, ba mai mult conform Legii 84/1998 republicata art.5 alin.l) o astfel de marca poate fi declarata nula daca contine stema tarii
Grasa de Cotnari, cel mai renumit vin romanesc datand din secolul XV de pe timpul lui Stefan cel Mare, are pe eticheta sa marca/stema podgoriei Cotnari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea ornamentelor de craciun ! majoritar majoritar Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar ... (vezi toată discuția)
Etichete gablonturi alinasimona alinasimona Buna ziua , va rog sa ma lamuriti intr-o problema, cit de curind mi-am deschis un magazin , am fost sa iau marfa \"gablonturi \" , si pe eticheta nu scria ... (vezi toată discuția)
Carnet conducere retinut in germania raduaw raduaw Buna ziua, mi-a fost retinut carnetul de sofer UE emis in Romania pe teritoriul tarii Germaniei, 30 zile pentru ca am trecut pe rosu la semafor si m-a luat ... (vezi toată discuția)