avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... anulare concurs? fraudare?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

anulare concurs? fraudare?

buna as vrea sa supun discutie urmatoarea speta : in cadrul unei institutii publice se scoate la concurs postul de jurist asistent, se stie ca pentru participarea la concurs o conditie esentiala este existenta a minim 1 an vechime in specialitatea studiilor. la examen una dintre persoanele care participa nu are vechime in specialitate, fiind angajata in cadrul institutiei in urma cu un an si cateva luni ca si consilier debutant in cadrul unui serviciu. mentionez ca pana la data desfasurarii concursului persoana in cauza a avut in fisa postului atributii de jurist doar cateva luni (4)., in conditiile in care pana atunci in cadrul institutiei nici nu exista compartiment sau serviciu juridic, institutia fiind fara personalitate juridica. Cred ca banuiti rezultatul concursului persoana fara vechime este declarata castigatoare, departajarea facandu-se in urma interviului, la proba scrisa candidatii obtinand aceleasi note. intrebarea mea este in conditiile in care in momentul concursului ceilalti participanti nu au mai facut contestatie fiind consternati si avand certitudinea ca nu s-ar rezolva nimic prin contestatie. persoana care a castigat concursul ocupa in mod legal?
Cat se poate de legal. astfel de lucruri se intampla frecvent tocmai din cauza ideii preconcepute ca nu se poate face nimic. Asa suntem noi romanii.
Sunt perfect de acord dar cred ca ne este frica de pierderea locului de munca, etc, si atunci chiar nu mai reactionam, tacem si inghitim . si eu i-am intrebat de ce nu au facut nimic iar raspunsul a fost ca in conditiile actuale sunt prea mici sa se lupte cu sistemul, " ce sa fac sa merg in presa?" cine ne baga pe noi in seama, in conditiile in care conducatorul institutiei si sustinatorul castigatoarei este un simpatizant marcant al partidului?" si spre rusinea mea am tacut si nu am incurajat nici o actiune si din acesta cauza nu imi gasesc linistea ca sa zic asa, STIU CA E TARDIV ACUM SAU POATE NU?!! de dragul discutie in acest moment ce sanse de rezolvare ar mai fi la aceasta situatie? ce ar putea face acum? de la desfasurarea concursului au trecut 4 luni...
ART. 98, din legea nr.188/1999 - statutul functionarului public
"(1) Raportul de serviciu încetează de drept:
e) ca urmare a constatării nulităţii absolute a actului administrativ de numire în funcţia publică, de la data la care nulitatea a fost constatată prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă;"
Puteti ataca in instanta de contencios decizia de numire in functia publica, dar, eu cred ca va bateti cu morile de vant... in conditiile in care spuneti ca persoana respectiva, este sustinuta de simpatizanti marcanti ai unor partide...
faceti o sesizare la Agentia Nationala a Functionarilor Publici
nu aveti sindicat?
daca nu sunteti membri de sindicat afiliati-va unui sindicat...eu va recomand Sindicatul National al Functionarilor Publici vedeti www.snfp.ro
munciti onest si cu constiinta profesionala si nu mai acceptati abuzurile altfel vom duce o societate bolnava oricum spre anarhie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana interesata sa participe la un concurs pentru ocuparea ... Nicu Manolache Nicu Manolache O persoana interesata sa participe la un concurs pentru ocuparea unei functii de conducere a fost respinsa urmare a analizei documentelor de studii ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Lider de sindicat ambrapamfil ambrapamfil Buna ziua! Vreau sa stiu daca exista vreun temei legal conform caruia liderul de sindicat dintr-o scoala are obligativitatea de a participa la concursul de ... (vezi toată discuția)