avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In cadrul unui UAT este incadrat in urma unui concurs ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In cadrul unui UAT este incadrat in urma unui concurs pe un post de Functionar public, Inspector debutant o persoana care la momentul incadrarii avea 28 ani de vechime in munca in mediu privat, dintre care 12 ani pe studii superioare( Inspector RU, Direct

La incheerea unui an ca si inspector debutant poate solocita sa participe la concurs pentru un post de inspector asistent, principal sau superior?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 21 Aprilie 2020
Daca postul la care faceti referire exista si dumneavoastra indepliniti conditiile de angajare pe acel post puteti concura pentru ocuparea lui conform prevederilor din Statutul functionarului public. Daca va referiti la numirea ca functionar public definitiv, cititi articolul 11 din aceeasi Lege.
Postul de inspector superior a fost vacant sa dat concurs pentru acest post, dupa care persoana care la ocupat prin concurs a plecat prin transfer in cadrul altei institutii. Intrebarea mea era daca un inspector care a dat concurs pe un post de debutant desi indeplinea conditiile pentru un post de inspector superior (dar la acel moment UAT-ul nu avea in vedere ocuparea postului de inspector superior el fiind ocupat deja) poate la inplinirea unui an ca si inspector debutant sa participe la concurs de promovare direct pe postul de inspector superior si in ce conditii.
Nu poate sa participe ... Promovarea în grad profesional este modalitatea de dezvoltare a carierei prin ocuparea unei funcții publice de execuție de grad profesional imediat superior celui deținut de funcționarul public.

Promovarea în grad profesional se face prin concurs sau examen, organizat de către autoritățile și instituțiile publice, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate, prin transformarea postului ocupat de funcționarul public ca urmare a promovării concursului sau examenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica ludovica ludovica In urma cu 3 luni, am fost trecuta pe studii superioare, iar pe 01.08.2013, se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public. Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa danacaterina danacaterina buna ziua, Am absolvit in februarie 2018 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative , specializarea Drept . Tinând cont ca la momentul actual sunt ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)