avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Buna seara.
Am o intreprindere individuala cu obiect de activitate "Activitati ale portalurilor web" neplatotoare de tva. Intrebarea mea este , daca doresc sa adaug ca obiect secundar de activitate comertul cu amanuntul de imbracaminte pot trece de la neplatitor de TVA la platitor de TVA?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 19:25, 22 Octombrie 2012
Buna seara
pentru a schimba optiunea de la neplatitor de T.V.A. la platitor de T.V.A.se poate face prin doua modalitatii:
1. prin depunerea unei cerei la ANAF prin care d-stra optati ca platitor de TVA sau cand atingeti plafonul stabilit in Codul fiscal
Va multumesc!
As dori sa optez eu pentru aceasta varianta.
Trecerea de la statutul de neplatitor la cea de platitor de T.V.A. se face cu ajutorul declaratiei 070 prin care se modifica vectorul fiscal in acest sens.

Formularul il puteti descarca de aici:

[ link extern ]

si se depune la A.F.P. de care apartineti.
Daca activitatea pe care o veti desfasura se va adresa unor clienti neplatitori de TVA este mai bine sa fiti neplatitor de TVA. Daca acesti clienti sunt platitori de TVA este recomandabil sa fiti platitor de TVA, pentru ca acestia sa poate deduce TVA-ul din facturile emise de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce facturier trebuie sa folosesc ca pfa sau ca firma neplatitoare de tva? ContSters48867 ContSters48867 Buna la toata lumea Am si eu o intrebare putin mai sensibila in timpurile astea. Am un client care are o suma de stul de mare restanta am tot incercat sa ... (vezi toată discuția)
declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la stocuri Mihaela Chivu Mihaela Chivu O societate platitoare de TVA la incasare, obiect de activitate comert cu amanuntul, are cifra de afaceri 150.000 lei in 2017, Soldurile conturilor de TVA ... (vezi toată discuția)