avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce facturier trebuie sa folosesc ca PFA sau ca firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce facturier trebuie sa folosesc ca PFA sau ca firma neplatitoare de TVA?

Buna la toata lumea

Am si eu o intrebare putin mai sensibila in timpurile astea.

Am un client care are o suma de stul de mare restanta am tot incercat sa recuperez bani si nu am reusit pana acum.
Am facturi pe sumele pe care trebuiesc recuperate a facut plati mici din respectiva factura, dar atit.
Vreau si eu sa stiu care ar fi procedura legala sa imi recuperez suma datorata?

Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat va multumesc anticipat

:(

Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
ContSters48867, utilizator
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 11:42, 4 Aprilie 2009
1.factura fara rubrica de tva
2.nu inteleg intrebarea.
3.codul fiscal,omf 3512.
Referitor la punctul 2.:
Nu este legal sa folositi facturi cu rubrica de TVA atunci cand sunteti neplatitor de TVA.
Referitor la punctul 3:
Mai vedeti si OMF 2226/2007 si art.155 din Legea nr.571/2003 cu modificarile ulterioare.
Factura fara rubrica TVA, nu conteaza daca clientii carorara le prestati servicii sunt sau nu platitori de TVA, conteaza numai situatia dv de neplatitor de TVA, deci pana atingeti plafonul cand legal deveniti dv platitor de TVA, toate facturile emise de dv, sunt fara TVA, daca v-ati inscris initial in vectorul fiscal la A.F.P ca neplatitor de TVA. Daca a-ti optat de la inceputul activitatii dv ca pers.platit de TVa emiteti facturi cu coloana de TVA, indiferent daca clientii dv, sunt sau nu platitori de TVA,
Vedeti omfp 3512 - sunteti obligat sa emiteti o decizie interna pentru serie si nr.factura ca de altfel pentru toate documentele contabile, inclusiv si pt document cumulativ, fisa conturi, etc. In conluzie la omfp 3512, dosarele dv contabile tb sa contina numai documente carora printr-o decizie interna le-ati rezervat o serie si un nr. pentru fiecare exercitiu financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva LauraE LauraE Buna seara. Am o intreprindere individuala cu obiect de activitate \\"Activitati ale portalurilor web\\" neplatotoare de tva. Intrebarea mea este , daca ... (vezi toată discuția)
Platitor sau neplatitor tva adytz_1979 adytz_1979 Buna.In curand imi voi deschide o firma care va presta servicii si nu stiu cum sa ma declar,platitor sau neplatitor de TVA.Cum ar prefera viitorii mei ... (vezi toată discuția)
Urgent - intrebare despre formular factura andradap andradap Buna ziua, avem o firma noua, editura, neplatitor de tva. Va rog spuneti-mi daca formularul/ carnet facturi -neplatitor de tva- se mai cumpara sau se fac ... (vezi toată discuția)