andradap a scris:
off, tot eu:
- trebuie soft special de la finante? o cunostinta tocmai mi-a spus ca imi trebuie un program-soft special de la Finante pt a emite facturi si /sau sa duc la fnal de luna copii dupa facturi, la ei; cum este?
- daca sunt neplatitor de TVA nu pun nimic in fata serie nu? (pt platitor TVA se punea R acum RO)
mii de multumiri!
Sa inteleg ca nu doriti sa comandati facturi pretiparite si doriti sa emiteti facturi cu ajutorul unui soft de facturare. Ok, aceste soft-uri se gasesc de cumparat pe internet, unele sunt chiar gratuite. Nu exista un soft special. Nu trebuie sa duceti nici o copie a facturii la administratia financiara. Nu trebuie sa inscrieti Ro in fata CUI-ului deoarece RO inseamna platitor de TVA. Din intrebarile dvs reiese ca nu ati luat inca legatura cu un contabil. Trebuie neaparat s-o faceti, pentru ca facturile trebuie sa contina anumite date obligatorii, nu intocmiti facturi "dupa ureche", trebuie sa urmati instructiunile pe care vi le da contabilul. Bine ar fi ca acest contabil sa va alaga soft-ul in functie de nevoile firmei dvs. Eu v-am scris despre niste legi de citit in raspunsul meu de dinainte, dar n-o sa vi le explice nimeni 100% pe un forum, de aceea insist sa discutati cu contabilul firmei, sa va dea instructiunile necesare si de asemenea sa creeze inseriarea si numerotarea.
Succes!