avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Urgent - intrebare despre formular factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Urgent - intrebare despre formular factura

Buna ziua,

avem o firma noua, editura, neplatitor de tva. Va rog spuneti-mi daca formularul/ carnet facturi -neplatitor de tva- se mai cumpara sau se fac intern de catre fiecare emitent (cu nr sau fara nr de la Finante?). Orice detaliu ne este de folos.

Cu multumiri!

APopa
Cel mai recent răspuns: aserb , utilizator 13:32, 25 Mai 2009
. Persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate.
2. Factura va avea un număr de ordine, în baza uneia sau mai multor serii, număr ce trebuie să fie secvenţial, stabilit de societate, astfel încât să se asigure necesarul în funcţie de numărul de facturi emis.
Anual, se stabileşte numărul de la care se va emite prima factură.
În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.
3. Persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul de la care se emite prima factură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serie si numar facturi si chitante nepersonalizate raul2010 raul2010 Va rog frumos sa-mi spuneti ce numar si serie sa pun pe facturi si chitantiere nepersonalizate(firma noua platitor de tva impozit pe profit)? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Facturier nou danar122 danar122 Pentru un PFA care tine contabilitatea in partida simpla si emite facturi: La terminarea facturierului pe suport hartie se poate cumpara tot unul simplu din ... (vezi toată discuția)
Decizia numerotare facturi cris2279 cris2279 Buna ziua, De curand mi s-a cerut la un control de la Finante decizia nr 2/2007 referitoare la normele de numerotare interna a facturii. In plus vrea sa ii ... (vezi toată discuția)