avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Platitor sau neplatitor TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Platitor sau neplatitor TVA

Buna.In curand imi voi deschide o firma care va presta servicii si nu stiu cum sa ma declar,platitor sau neplatitor de TVA.Cum ar prefera viitorii mei parteneri.Mentionez ca serviciile pe care le voi presta sunt plaatite dintr-un impozit pe care il platesc firmele catre stat si oricum nu ar putea sa deduca TVA-ul.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 13:31, 9 Martie 2010
Partenerii Dvs. vor prefera sa vada o factura cu TVA dupa experientele mele, desi pentru ei nu conteaza daca sunteti sau nu platitor de TVA.
adytz_1979 a scris:

Buna.In curand imi voi deschide o firma care va presta servicii si nu stiu cum sa ma declar,platitor sau neplatitor de TVA.Cum ar prefera viitorii mei parteneri.Mentionez ca serviciile pe care le voi presta sunt plaatite dintr-un impozit pe care il platesc firmele catre stat si oricum nu ar putea sa deduca TVA-ul.Multumesc.

Nu cred ca are relevanta cum ar dori clientii Dmv , ci cum va este mai bine in urma calculelor efectuate .Atentie , insa cand atingeti plafonul de 35.000 Euro caci atunci veti deveni automat platotor de TVA.
Mult succes ,
Multumesc pentru raspuns.
Eu ca PFA daca ma declar platitor de TVA,pot sa-mi recuperez TVA-ul de la stat?Cum?
Da, puteti sa recuperati, dar numai daca aveti de recuperat cel putin 5000 Lei in ultimii trei ani. Trebuie sa bifati rubrica corespunzatoara pe declaratia de TVA (300) si veti avea un control fiscal cu tematica TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste tva la prestari servicii intracomunitare din ue ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Am infiintat un PFA pentru prestarea serviciilor informatice ( dezvoltare soft ) si am un contract cu o firma din Franta care este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva. ionut2ro ionut2ro Sunt o societate comerciala neplatitoare de tva care prestez servicii catre stat , de la inceputul anului am emis facturi care adunate depasesc pragul de ... (vezi toată discuția)