Buna seara
Am o problema in ceea ce priveste reabilitarea mea pe cale judecatoreasca,fiindu-mi respinsa cererea pe motiv ca este prematur introdusa cererea de reabilitare.
O sa fac o precizare cu privire la detalii:
-am suferit o condamnare in anul 2000 pe o durata de 2 ani si in anul 2002 o alta pedeapsa de 4 ani pe care am executat-o, din aceasta perioada s-a dedus perioada arestarii preventive.
Am depus la inceputuul acrstui an o cerere de reabilitare ,am achitat toate obligatiile dispuse in ambele hotarari ,insa astazi mi s-a respins cererea pe motivul mentionat mai sus,adica introducerea cererii prematur.
As dori sa stiu daca este posibil calculul termenului pentru a ma putea reabilita.
Va multumesc
Da,probabil a fost introdusa prematur,nu avem cum sa calculam daca nu ne comunicati datele exacte.
ART. 138
Reînnoirea cererii de reabilitare
În caz de respingere a cererii de reabilitare, nu se poate face o nouă cerere decât după un termen de 3 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, după un termen de 2 ani în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani şi după un termen de un an în celelalte cazuri; aceste termene se socotesc de la data respingerii cererii.
Condiţiile arătate în art. 137 trebuie să fie îndeplinite şi pentru intervalul de timp care a precedat noua cerere.
Când respingerea cererii se bazează pe lipsă de forme, ea poate fi reînnoită potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală.
Incercati sa mergeti la avocat cu toate hotararile pe care le aveti pentru a se putea ajunge la o concluzie clara daca vreti sa declarati cale de atac insa si eu sunt de parere ca nu veti avea sansa ca instanta sa fi gresit.
Daca instanta a respins cererea ca prematur formulata deja se poate spune ca veti primi de la instanta o consultanta juridica intrucat aceasta isi va mentiona pe larg considerentele in hotararea pronuntata...si chiar poate ca va expune cand veti avea termenul implinit...;)
Cazier
dana_is_ok
Buna ziua!Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o chestiune mai delicata:in noiembrie 2006 fratele meu a terminat de ispasit o pedeapsa de 1 ... (vezi toată discuția)