avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA polemica tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

polemica tva la incasare

Buna seara sau dimineata, am avut o polemica cu cineva refiritoare la tva la incasare:
eu am o firma care de la 01.01.2013 va plati tva la incasare,
- cand trebuie sa platesc tva daca eu facturez catre o societate care nu se incadreaza in plafonul stabilit?
-este deductibil tva-ul din facturile emise de furnizorii care nu se supun tva-ului la incasare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nicu9999 , utilizator 23:23, 21 Octombrie 2012
Exista 2 categorii de societati: cele care aplica sistemul tva la incasare si cele care nu-l aplica, modalitatile de colectare si deducere a tva difera la cele 2 categorii.

In cazul firmelor care aplica tva la incasare (asa cum inteleg ca este cazul soc dvoastre), la vinzare tva-ul se colecteaza la incasare (indiferent daca vindeti catre o firma care aplica sistemul sau catre una care nu aplica sistemul), dar nu mai tirziu de 90 zile, iar deducerea se face la plata facturii catre furnizor (indiferent daca furnizorul aplica sau nu sistemul tva la incasare).

Atentie insa, exista o conditie pt a aplica tva la incasare, si anume: factura emisa sa fie incasata obligatoriu prin banca, prin compensare sau prin girare instrumente de plata. In caz contrar se vor datora penalitati de la data emiterii facturi pina la incasarea cash.
multumesc pentru raspuns exact cum ma asteptam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele afiliate si tva la incasare tincuta30 tincuta30 ncepand cu data de 01.01.2013 persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA la incasare si realizeaza livrari catre persoane afiliata aplica sistemul ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare - societati afiliate jade_0923 jade_0923 Speta: firma x aplica sistemul tva la incasare, firma y nu aplica. Ambele sunt societati afiliate. Firma Y factureaza bunuri catre firma X. Este cunoscut ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare ionut_conta ionut_conta Am urmatoarea nelamurire: Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b] 1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati 2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)