avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... apostila in Gibraltar?!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

apostila in Gibraltar?!

buna....sant casatorita cu español in Gibraltar si incerc sa inscriu casatoria in Starea Civila in Bacau
Aici mi se spune ca apostila din Gibraltar NU este buna ca trebuie pusa de Anglia!!!
Am sunat la ambasada Britanica in Bucuresti si mi sa zis ca apostila trebuie pusa unde ma-am casatorit(din Gibraltar) din nou am sunat in Gibraltar la registru civil si mi sa spun ca nu este posibil sa intrebe de o alta apostila decat cea din Gibraltar(APOSTILLA REPREZINTA MAJESTATI SALE REGINA ANGLIEI IN GIBRALTAR)
Dosarul de la Starea Civila din Bacau mi sa respins si nimeni nu imi dau explicatii
Ce trebiue sa fac acum am bilete de intors in Spania vineri.....:">:">
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:20, 21 Noiembrie 2012
In concluzie incercati la MAE Britanic aplicarea apostilei de la Haga.
Biroul pentru legalizări (Legalisation Office)
Foreign and Commonwealth Office
The Old Admiralty Building
The Mall
LONDON SW1A 2LG
tel.: +44(0)20 7008 1111
Buna ziua,

Daca v-ati casatorit in Gibraltar, apostila de la Haga ar fi trebuit pusa de autoritatile locale, care apartin de guvernul Marii Britanii.

Prin apostila este recunoscuta semnatura functionarului de la primarie care a semnat certificatul de casatorie
Actele de stare civila ale cetatenilor romani intocmite in strainatate, la autoritatile locale competente, se TRANSCRIU, obligatoriu, in registrele de stare civila romane, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului ori extrasului de stare civila.
ACESTA ESTE RASPUNSUL DE LA AMBASADA ROMANIEI DIN SPANIA DUPA 6 SAPTAMANI DE ASTEPTARE....DECI NICI IN RAMANIA (BACAU) NU AU STIUT...APOSTILA ESTE BUNA!!!..
Ce ma duare mai mult este ca am fost acasa (Bacau) si mi au refuzat toate acte ca nu era buna apostila...acum trebuie sa ma reintorc ca sa termin de inscris casatoria in Romania...este cineva responsabil pentru ca functionari statului nu stiu legile????si eu acum trebuie sa fac toate actele in termen de 6 luni...
Nu va faceti probleme pentru termenul de 6 luni, sanctiunea este o amenda cuprinsa intre 100 si 200 de lei, altceva nu se poate intampla.

Daca ar vrea sa va amendeze pentru aceasta intarziere aduceti-le aminte ca vina le apartine pentru ca v-au refuzat nejustificat actele - ati scris ca pe certificat apare textul APOSTILLE -CONVENTION DE LA HAYE DU 5 OCTOBRE 1961.
Deci sa va citez putin, dvs. ati scris:,,se vor proceda la inscrierea in registrele de stare civila romanesti numai daca vor avea aplicata APOSTILA CONVETIEI DE LA HAGA de catre MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE BRITANIC.Aplicarea apostilei de catre FCO se va face dupa ce semnaturile existente pe actele respective au fost confirmate /legalizate de catre autoritatile locale,,. Deci trebuia sa mai aplicati pe act inca o stampila de la FCO?
,,Daca v-ati casatorit in Gibraltar, apostila de la Haga ar fi trebuit pusa de autoritatile locale, care apartin de guvernul Marii Britanii,,.
Sa intelegem ca desi v-ati adresat ambasadei acestia v-au refuzat transcrierea si v-au trimis in tara, la primaria de domiciliu? De ce nu v-au onorat ei cererea daca tot v-au tinut in asteptare 6 saptamani, iar actul era perfect valabil?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila letitzia letitzia Un copil nascut in Germania acum 14 ani nu are certificat de nastere (declarat pierdut)obtine de la primaria orasului Jever un extras dupa registrul civil ... (vezi toată discuția)
Apostila pe hotararea de divort din uk marinanamaria marinanamaria Buna ziua, Am o nelamurire si va rog a ma ajuta.M-am casatorit in romania cu un cetatean englez iar divortul a avut loc in Anglia.Am actul de divort original ... (vezi toată discuția)
Apostilarea si supralegalizarea AnnaM AnnaM In ce consta procedura apostilarii si cea a supralegalizarii? (vezi toată discuția)