avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... apostila pe hotararea de divort din UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

apostila pe hotararea de divort din UK

Buna ziua,
Am o nelamurire si va rog a ma ajuta.M-am casatorit in romania cu un cetatean englez iar divortul a avut loc in Anglia.Am actul de divort original eliberat de Marea Britanie,mi-a expirat buletinul si nu il pot schimba pentru ca cei de la sectia de politie spun ca imi trebuie apostila pe actul de divort.Am vorbit la tribunalul de la Londra si ei spun ca nu au auzit de apostila si ca acel act este valabil.
Va multumesc!

Cu deosebit respect,
Ana-Maria Young
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:33, 29 Iunie 2012
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români interesaţi că Biroul Legalizări din cadrul Ministerului Afacerilor Externe britanic (Foreign and Commonwealth Office) este singura autoritate britanică competentă să efectueze supralegalizări şi să emită apostilă pentru ca documentele emise de autorităţile acestui stat să poată fi folosite în străinătate.
În prezent, Biroul de Legalizări efectuează serviciul de apostilare pentru persoane fizice numai prin poştă la adresa:
The Legalisation Office
Norfolk House West
437 Silbury Boulevard
Milton Keynes
MK9 2AH
Fiecare solicitant are posibilitatea să completeze formularul de cerere şi să îl transmită la adresa sus-menţionată împreună cu documentele pentru care se solicită legalizarea.
Cererile de apostilare pot fi transmise inclusiv din străinătate, cetăţenii români având această posibilitate dacă din anumite motive nu au reuşit să îşi apostileze documentele pe perioada şederii în Marea Britanie.
În acest sens, MAE recomandă cetăţenilor români să se adreseze, în nume personal, Ministerului Afacerilor Externe britanic în conformitate cu procedura descrisă la adresa următoare: [ link extern ] ).

Atenţie! Pentru reducerea timpului de aşteptare, cetăţenii români trebuie să se adreseze direct Biroului Legalizări din cadrul Ministerului Afacerilor Externe britanic. În acest sens, cetăţenii români sunt sfătuiţi să nu transmită actele, pentru intermediere, la Secţia Consulară a Ambasadei României la Londra.
Informaţii complete cu privire la noul serviciu poştal pot fi regăsite pe pagina web a Biroului legalizări din cadrul Ministerului Afacerilor Externe britanic .
Pentru ca documentele sau actele emise de autorităţile britanice să fie recunoscute formal (sub aspectul autenticităţii) de autorităţile din România, precum şi de autorităţile altor state părţi la Convenţia de la Haga din 1961, pentru a produce efecte pe teritoriul acestora este necesară forma simplificată de supralegalizare pe care o reprezintă apostila.

Biroul Legalizări din cadrul Ministerului Afacerilor Externe britanic (Foreign and Commonwealth Office) este singura autoritate britanică competentă să efectueze supralegalizări şi să emită apostilă pentru ca documentele emise de autorităţile acestui stat să poată fi folosite în străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila in gibraltar?! nadia_federico nadia_federico buna....sant casatorita cu español in Gibraltar si incerc sa inscriu casatoria in Starea Civila in Bacau Aici mi se spune ca apostila din Gibraltar NU ... (vezi toată discuția)
Certificate de stare civila, transcriere Dia85d Dia85d Buna seara..As dori sa stiu ce trebuie sa fac in Romania si de ce am nevoie pentru transcrierea certificatului de casatorie si de nastere? Este neaparat sa pun ... (vezi toată discuția)
Procura notariala marea britanie freenicos freenicos Va rog frumos sa-mi spuneti daca fiul meu , care lucreaza in Marea Britanie,poate face acolo o procura notariala pentru mine spre a o folosi aici in ... (vezi toată discuția)