avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificate de stare civila, transcriere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificate de stare civila, transcriere

Buna seara..As dori sa stiu ce trebuie sa fac in Romania si de ce am nevoie pentru transcrierea certificatului de casatorie si de nastere? Este neaparat sa pun apostila de la Haga aici sau pot face asta si acasa? Mentionez ca pe certificatul de casatorie avem fiecare numele lui si as vrea sa iau numele sotului si sa imi schimb actele (buletinul si pasaportul)si sa fac si copilului pasaport..casatoria si nasterea au avut loc la Londra..Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
Dia85d, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:31, 25 Ianuarie 2014
Si certificatul de casatorie si cel de nastere trebuie sa fie apostilate in Anglia, la Foreign And Commonwealth Office (Biroul Legalizari).

In legatura cu documentele de care aveti nevoie la transcriere, cititi in acest link:
[ link extern ]
si daca aveti neclaritati reveniti cu intrebari
Multumesc pentru raspuns..As mai vrea sa stiu cat timp dureaza pana la eliberarea certificatelor si daca se pot face in regim de urgenta? Multumesc
Nu exista regim de urgenta la transcrieri, poate dura pana la 30 de zile. Dupa aceea dvs. trebuie sa va schimbati cartea de identitate cu noul nume si abia apoi va puteti face pasaportul / pasapoartele. Cred ca poate dura si doua luni in total (certificate romanesi + ci pentru dvs. + pasapoarte).

Aveti varianta inscrierii certificatelor la Consulat daca nu veniti in tara in curand - si acolo dureaza cam tot atat pana le primiti insa daca le aveti cand veniti in Romania in 3 saptamani rezolvati CI si pasapoarte.
Copilul are pasaport britanic? Daca nu, aveti nevoie de titlu de calatorie ca sa veniti cu el in tara insa nu veti mai putea iesi pana primiti pasaportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila in gibraltar?! nadia_federico nadia_federico buna....sant casatorita cu español in Gibraltar si incerc sa inscriu casatoria in Starea Civila in Bacau Aici mi se spune ca apostila din Gibraltar NU ... (vezi toată discuția)
Apostila pe hotararea de divort din uk marinanamaria marinanamaria Buna ziua, Am o nelamurire si va rog a ma ajuta.M-am casatorit in romania cu un cetatean englez iar divortul a avut loc in Anglia.Am actul de divort original ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)