avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan- pasi de urmat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan- pasi de urmat

Buna ziua,

As avea nevoie de putin ajutor : in decembrie 2008 am fost depistat cu alcoolemie la volan de 0.47 in aerul expirat , s-au recoltat probe de sange la IML , in cateva zile am fost sa platesc contravaloarea acestei recoltari dar cand am ajuns cu chitanta la politie mi s-a comunicat ca dosarul ' plecase' deja la Parchet .
Astazi am aflat ca dosarul a ajuns inapoi la Politie , am luat legatura cu inspectorul care se ocupa de dosar iar acesta mi-a comunicat sa astept citatia acasa sau sa revin intr-o saptamana la domnia sa cu un telefon
Ce as putea face sa urgentez putin lucrurile , cum as putea sa aflu alcoolemia rezultata in urma recoltarii , ce am de facut in continuare ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: costincoman , utilizator 23:37, 7 Aprilie 2009
In opinia mea angajati-va un avocat si acesta va indruma ce trebuie sa faceti

- in cazul in care ai peste 0,80 - ai dreptul la o recalculare, iar un avocat te va invata ce sa declari.
- in cazul in care ai sub 0,80 - amenda, 90 de zile suspendare sau 120 fara examenu' ala de "13 din 15"
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
cristi777, utilizator
Cum s-a finalizat problema? Sunt exact in aceeasi situatie..... Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Lamuriri recalculare alcoolemie costincoman costincoman Salut, Asa cum spuneam intr-un post anterior, am fost prins la un filtru cu 0,41 in aerul expirat. Prima proba de sange s-a recoltat dupa 30 minute si a ... (vezi toată discuția)