avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

Oricum nu imi mai dau ei loc de munca dar pot sa cer din nou plata concediului de odihna dupa ce au trecut 3 luni de la lichidare/
Nu pricep intrebare,adica ati efectuat concediul de odihna si acum vrei sa cereti bani pentru el?
nu am fost concediata dupa 5 luni si jumatate de lucrat in aceasta firma si mi s-a spus ca nu am dreptul la plata concediului pe perioada lucrata la ei ptr nu au fost 6 luni complete
Hotea Iuliana a scris:

nu am fost concediata dupa 5 luni si jumatate de lucrat in aceasta firma si mi s-a spus ca nu am dreptul la plata concediului pe perioada lucrata la ei ptr nu au fost 6 luni complete

Dispoziţiile art. 140 alin. (2) din Codul muncii condiţionează acordarea concediului de odihnă de activitatea prestată într-un an calendaristic.
Astfel daca avem in vedere ca , durata minimă a concediului anual de odihnă, 21 de zile lucrătoare, stabilită de CCMN, pentru perioada lucrata aveati dreptul la 10 zile de C.O.
La incetarea c.i.m., angajatorul trebuia sa compenseze in bani concediul de odihnă neefectuat. In acest sens, aveti posibilitatea de a depune o sesizare al ITM sau sa deschideti o actiune in instanta impotriva fostului dvs angajator.
Solicitati in scris fostului angajator sa va compenseze in bani concediul de odihna neefectuat. Conform codului muncii, concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat, nicaieri nu este specificat ca se acorda dupa trecerea a 6 luni de la angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana in cursul anului precedent a prins doar 3 luni de munca ca angajat oare nu trebuia intr-un fel sau altul de a beneficia de C.O? (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)