As dori si eu un sfat cu privire la o problema legata de abuz de incredere, mai exact evitarea restituirii unor echipamente audio, pe care leam imprumutat unui prieten, pentru a se duce la un eveniment pe o perioada de 2 saptamani (zice el) in ultimele zile i-am tot zis sa imi aduca aparatura, insa ma lovesc in continu de acelasi raspuns ca nu lea loat de la respectiva locatie unde a avut evenimentul cand a terminat si acuma nu ii mai raspunde acea persoana (care detine locatia respectiva) care la contactat in legatura cu evenimentul ca sa poata sa ia aparatura (zice el) .
Ce as putea sa fac in cazul acesta ?
Cand i-am imprumutat aparatura , i-am cerut buletinul ca un fel de garantie ca imi aduce aparatura inapoi , ma ajuta cu ceva... ?
Nasol...Pe mine m-a tepuit unul mai rau,a lasat garantie pasaport,certificat nastere,diplome de studiu,scule,haine,etc.Am depus o plangere acum 5 luni,inca nu s-a intamplat nimic,eu ma gandesc sa scot la vanzare actele lasate in garantie, nu sti pe cineva care sa cumpere asa ceva.
ART. 99
Limitele răspunderii penale
Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal.