avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere, ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere, ce sa fac?

As dori si eu un sfat cu privire la o problema legata de abuz de incredere, mai exact evitarea restituirii unor echipamente audio, pe care leam imprumutat unui prieten, pentru a se duce la un eveniment pe o perioada de 2 saptamani (zice el) in ultimele zile i-am tot zis sa imi aduca aparatura, insa ma lovesc in continu de acelasi raspuns ca nu lea loat de la respectiva locatie unde a avut evenimentul cand a terminat si acuma nu ii mai raspunde acea persoana (care detine locatia respectiva) care la contactat in legatura cu evenimentul ca sa poata sa ia aparatura (zice el) .

Ce as putea sa fac in cazul acesta ?

Cand i-am imprumutat aparatura , i-am cerut buletinul ca un fel de garantie ca imi aduce aparatura inapoi , ma ajuta cu ceva... ?
Cel mai recent răspuns: ggaby , utilizator 19:51, 24 Octombrie 2012
Nasol...Pe mine m-a tepuit unul mai rau,a lasat garantie pasaport,certificat nastere,diplome de studiu,scule,haine,etc.Am depus o plangere acum 5 luni,inca nu s-a intamplat nimic,eu ma gandesc sa scot la vanzare actele lasate in garantie, nu sti pe cineva care sa cumpere asa ceva.
Mergeti la politie si depuneti plangere penala.
contactati un avocat redactati o plingere si depuneti la politie mai mult aveti si o dovada,c.i al persoanei la care ati imprumutat obiectul
bafta
Multumesc pentru sfaturi , am uitat sa precizez ,,prietenul'' este minor .. se schimba cu ceava situatia ...?

ART. 99
Limitele răspunderii penale
Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal.

Alte discuții în legătură

Amenintari si jigniri - ce pot sa fac? BuciumanVlad BuciumanVlad Buna...am 18 ani si ma numesc Vlad...locuiesc in orasul baia mare judetul maramures...si am fost impreuna cu o tipa din buzesti acelasi judet...dar dupa 10 ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice primite noaptea cu private no dunguta dunguta Am mai intrebat despre acest lucru prin 2008 , am primit diverse sfaturi , intre timp apelurile au incetat dupa ce intr-o noapte persoana \" terorista \" a ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale primite cand eram minor deniss16 deniss16 buna ziua am si eu o intrebare X-( vreo cam de la varsta de 13 ani pana la varsta de 16 ani cand am plecat in germania am loat multe amenzi contraventionale ... (vezi toată discuția)