avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenzi contraventionale primite cand eram minor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenzi contraventionale primite cand eram minor

buna ziua am si eu o intrebare X-( vreo cam de la varsta de 13 ani pana la varsta de 16 ani cand am plecat in germania am loat multe amenzi contraventionale cam toate is in valoare de vreo 20 de milioane si nu leam platit la varsta cand implinesc 18 ani mi se poate intampla ceva #-oamenzile sunt loate pentru batai si tulburarea liniste publice :sorry:
Cel mai recent răspuns: deniss16 , utilizator 09:53, 29 Aprilie 2010
Uite o prevedere din norma legala:
Art. 11. - (1) Caracterul contravenţional al faptei este înlăturat în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, constrângerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilităţii, beţiei involuntare complete, erorii de fapt, precum şi infirmităţii, dacă are legătură cu fapta săvârşită.
(2) Minorul sub 14 ani nu răspunde contravenţional.
(3) Pentru contravenţiile săvârşite de minorii care au împlinit 14 ani minimul şi maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.
(4) Minorul care nu a împlinit vârsta de 16 ani nu poate fi sancţionat cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
(5) Cauzele care înlătură caracterul contravenţional al faptei se constată numai de instanţa de judecată.
da treaba asta am auzito si io ca nu se pod da amenzi la un minor su 16 ani dar mie mi sau dat si sunt si trecute la primaria orasului de fiecare date ara si probleme cant trebuia platita si intretinera la casa si dupa ce ati spus dumneavoastra deci nu poate sa vina sa ma ieie sau ceva ? va multumes pentru raspuns
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism sector 6 vasta vasta Mi-a fost ridicat autoturismul parcat regulamentar (zic eu) pe o straduta langa Orizont (Drumul Taberei) sector 6. Motivul a fost art. 174 lit. e (oprire în ... (vezi toată discuția)
Parintii responsabili pentru faptele copiilor dennisnic dennisnic In baza carei legi si a carui articol de lege, un politist poate sanctiona prin amenda parintii care isi lasa copii nesupravegeati, copii ce savarsesc fapte ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ionutrazvan1996 ionutrazvan1996 Am trecut seara la ora 00.06 minute cu viteza de 103 km/h in localitate , aparatul radar facandu-si treaba. Am fost suspendat pe 3 luni . Am vreo sansa sa ... (vezi toată discuția)