avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Am trecut seara la ora 00.06 minute cu viteza de 103 km/h in localitate , aparatul radar facandu-si treaba. Am fost suspendat pe 3 luni . Am vreo sansa sa castig in instanta ?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 10:14, 7 Martie 2018
Exist posibilitatea formularii unei contestatii. Sunt cateva aspecte care pot fi punse la indoiala in ceea ce priveste veridicitatea celor consemnate in procesul verbal de contraventie, insa nu exista o garantie asupra existentei unei sanse de castig, pentru ca pe acest aspect, dovada se face strict din punct de vedere tehnic.
Instanta competenta sa solutioneze plangerea, va verifica legalitatea si temeinicia procesului-verbal, si va hotari asupra sanctiunii stabilite, putand proceda la reindividualizarea sanctiunii in functie de imprejurarile concrete ale faptei.
Caracterul contraventional al faptei poate fi constatat de catre instanta in cazul legitimei aparari, starii de necesitate, constrangerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilitatii, betiei involuntare complete, erorii de fapt, precum si infirmitatii, daca are legatura cu fapta savarsita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cfr robertcatalin robertcatalin Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o indrumare: care ar fi pasii de urmat pentru a contesta o amenda cfr. O ruda de a mea care are certificat de handicap a ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale primite cand eram minor deniss16 deniss16 buna ziua am si eu o intrebare X-( vreo cam de la varsta de 13 ani pana la varsta de 16 ani cand am plecat in germania am loat multe amenzi contraventionale ... (vezi toată discuția)
Este adevărat? SebaZ1 SebaZ1 Buna ziua! In urma cu câteva zile am depășit pe linie continua, mi a fost luat permisul pentru 30 zile plus amenda, in urma celor întâmplate am decis sa ... (vezi toată discuția)