Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o indrumare: care ar fi pasii de urmat pentru a contesta o amenda cfr. O ruda de a mea care are certificat de handicap a calatorit cu trenul avand cuponul de gratuitate pentru persoanele cu handicap completat gresit; l-a prins controlorul , nu i-a luat in considerare cuponul si i-a intocmit proces verbal de contraventie. Cum ar trebui sa procedeze ca sa conteste amenda si care ar fi sansele de reusita. Mentionez ca procesul verbal a fost intocmit de regionala Bucuresti, iar ruda mea locuieste in Iasi. Va multumesc!
Impotriva procesului verbal de amenda puteti face contestatie, in termen de 15 zile calendaristice de la data comunicarii sau primirii procesului verbal.
In acest sens puteti face contestatia aratand motivele de fapt si de drept pe care le contestiati si le depuneti in dublu exemplar, insotite de doua (2) copii dupa procesul verbal, la Judecatoria unde s-a comis fapta sanctionata. Totodata aratati cu cine va judecati (Organul, autoritatea, primaria, etc care a emis Procesul verbal) si care este adresa acestuia.
Totodata este OBLIGATORIU sa spuneti instantei ce vreti:
1. Sa anuleze procesul verbal
2. Sa te scuteasca de la plata amenzii sau, daca ai platit-o, sa ti-o restituie
Art. 11
(1)Caracterul contravenţional al faptei este înlăturat în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, constrângerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilităţii, beţiei involuntare complete, erorii de fapt, precum şi infirmităţii, dacă are legătură cu fapta săvârşită.
In cazul dvs cred ca e vorba de o eroare de fapt si remediati eroare de completare si contestati pv!
Contestatie amenda
lau68
Buna ziua.Am doua fete gemene studente la Cluj , anul intai ,aceeasi facultate dar sectii diferite ,cu secretare diferite.Beneficiaza de cupoane de reducere pe ... (vezi toată discuția)
Este adevărat?
SebaZ1
Buna ziua! In urma cu câteva zile am depășit pe linie continua, mi a fost luat permisul pentru 30 zile plus amenda, in urma celor întâmplate am decis sa ... (vezi toată discuția)