avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este adevărat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este adevărat?

Buna ziua! In urma cu câteva zile am depășit pe linie continua, mi a fost luat permisul pentru 30 zile plus amenda, in urma celor întâmplate am decis sa fac o contestație, ce ma interesează: in caz ca nu va fi pozitivă contestația pentru mine se va dubla sentința? Adică îmi va fi reținut permisul pentru 60 zile in loc de 30?
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
SebaZ1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:04, 24 Aprilie 2019
Nu, tot 30 zile ramane.
Vi se va majora perioada de suspedare a dreptului de conducere cu 30 de zile dacă nu predați permisul de conducere în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
Credeți ca am șanse de a câștiga contestația? Ce sfaturi îmi dați? Acesta fiind job ul și singura sursa financiară
Aveti ce sustine in plingerea pe care o veti face ? Cum puteti sa dovediti ca nu ati incalcat linia continua, ca acel PV de contraventie sa se anuleze ? Daca raspunsurile sunt negative, nu aveti sanse.
Singura posibilitate este ca acel eveniment de incalcare a liniei continue sa fi fost cauzat de un alt vehicul oprit/stationat/circulind neregulamentar .

Se poate invoca :
CAPITOLUL IV
Răspunderea civilă

SECŢIUNEA a 2-a
Cauze exoneratoare de răspundere
Art. 1352 (din Noul Cod Civil)

Fapta victimei sau a terţului

Fapta victimei înseşi şi fapta terţului înlătură răspunderea chiar dacă nu au caracteristicile forţei majore, ci doar pe cele ale cazului fortuit, însă numai în cazurile în care, potrivit legii sau convenţiei părţilor, cazul fortuit este exonerator de răspundere.

Potrivit legii, adica OG2/2001
Articolul 11
(1) Caracterul contravențional al faptei este înlăturat în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, constrângerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilității, beției involuntare complete, erorii de fapt, precum și infirmității, dacă are legătura cu fapta săvârșită.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
latka, utilizator
Părerea mea este că nu aveți nicio șansă de câștig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cfr robertcatalin robertcatalin Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o indrumare: care ar fi pasii de urmat pentru a contesta o amenda cfr. O ruda de a mea care are certificat de handicap a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ionutrazvan1996 ionutrazvan1996 Am trecut seara la ora 00.06 minute cu viteza de 103 km/h in localitate , aparatul radar facandu-si treaba. Am fost suspendat pe 3 luni . Am vreo sansa sa ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale primite cand eram minor deniss16 deniss16 buna ziua am si eu o intrebare X-( vreo cam de la varsta de 13 ani pana la varsta de 16 ani cand am plecat in germania am loat multe amenzi contraventionale ... (vezi toată discuția)