avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

In urma unui accident rutier au decedat cumnatul meu soacra si bunica mea.Toti trei se aflau in masina condusa de cumnatul meu regulamentar. As vrea sa stiu ce daune morale (maxime) pot cere firmei de asigurari rca a soferului vinovat de producerea accidentuluisi daca pot cere daune firmei la care soferul era angajat; pentru ca soferul nu cred ca are de unde sa plateasca ceva. Doresc sa imi spuneti suma maxima pentru ca, cumnatul meu are un fiu de doi ani si o rata foarte mare la apartament,pe care sotia sa nu o poate plati si risca sa o execute banca. Stiu ca daunele materiale firma asiguratoare este obligata sa le plateasca.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:40, 30 Ianuarie 2009
Conditiile contractuale prevazute in normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule aprobate prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr 11/02.10.2007 stabilesc ca limita maxima de despagubire pentru vatamari corporale si deces este de 750.000 euro pentru anul 2008 si 1.500.000 euro pentru anul 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un raspuns dunadaniel dunadaniel In urma unui accident rutier au decedat cumnatul meu soacra si bunica mea.Toti trei se aflau in masina condusa de cumnatul meu regulamentar. As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala snicownf snicownf in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind ... (vezi toată discuția)
Plateste asiguratorul? wiktor_i wiktor_i In urma unui accident cu vatamari corporale am fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri materiale si morale substantiale.In ... (vezi toată discuția)