avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de pensie de handicap?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de pensie de handicap?

Am o firma la care am redeschis de curind activitatea de 2 luni, nu am avut nici o comanda pina acum, sper poate vor fi acum de sarbatori, intrebarea este daca am firma cu activitate, pot beneficia de pensie de handicap care se reinoieste la 1 an? Specific ca nu am carte de munca. Dupa actele medicale am dreptul, dar avind si firma nu stiu ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: innsolente , utilizator 13:49, 22 Octombrie 2012
Indemnizatia de handicap se poate cumula cu alte venituri profesionale (din prestarea unei munci).
Alex_Munteanu a scris:

Aveti dreptul de a lucra si de a beneficia de indemnizaite. Nu e nici o problema. Nu uitati ca veti avea si scutire de la plata impozitului pe venit din salariu.

va multumesc

Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
innsolente, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si/sau indemnizatie de handicap jonela19 jonela19 buna ziua, sunt o persoana de 56 ani, diagnosticata cu diabet zaharat tip II insulino dependent si am fost operata in 2010 de cancer de colon cu grad ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoana cu handicap bogdan1111 bogdan1111 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Eu am 26 de ani si sufar de tetrapareza spastica, boala pe care o am din nastere. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)