avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012

se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>?
Odata cu intrarea in vigoare a Legii 115/2012 (1 octombrie 2012), nu se mai restituie taxa de timbru, in situatiile prevazute la al.2.

Art. 63
(1) In cazul in care litigiul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, cu respectarea conditiilor legale, o hotarare, dispozitiile art. 432-434 din Codul de procedura civila fiind aplicabile in mod corespunzator.
(2) Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia, cu exceptia cazurilor in care conflictul solutionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje sau cauze succesorale.
Deci, in cazul unui partaj, altul decat cel succesoral, in care nu se partajeaza bunuri imobile si in care s-a incheiat un acord de mediere, se mai plateste taxa de timbru? Sau daca este deja pe rolul instantei, se poate obtine restituirea taxei de timbru platite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters193525 ContSters193525 1.Daca intr-un proces de iesire din indiviziune am platit taxa judiciara iar la prima infatisare cadem deacord si dorim sa mergem la mediator ne recuperam ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere incuvintare acord mediere mihaelamariaana mihaelamariaana Daca instanta respinge cererea de incuvintare a acordului de mediere (privind o intelegere de iesire din indiviziune), deci nu pronunta o hotarare de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata- recuperare taxe si onorariu expert prietenulomului prietenulomului Am achitat taxa de timbru pe valoare si expertiza tehnica dar dorim sa renuntam la judecata deoarece am ajuns la o intelegere . Se mai pot recupera taxele ?? (vezi toată discuția)