Buna ziua, am apelat la acest forum pentru a ma ajuta intr-un caz de abandon de familie si as fi foarte recunoscator celor care imi pot da cateva sfaturi. Tatal meu de aproximativ 2 ani de zile, mai exact din luna octombrie 2010, de cand si-a schimbat locul de munca nu a mai achitat pensia alimentara mie si sorei mele in valoare de 300 lei lunar pentru ambii copii. Dupa aproximativ 4 luni de la neplata pensiei alimentare, am facut plangere la Politia de care apartin. Cercetarile organelor de politie au durat aproximativ 1 an si 2 luni, deoarece tatal meu afland ca este cercetat de catre Politie , ne-a dat in judecata pentru micsorarea pensiei alimentare, pentru a mai trage de timp cu cercetarile. Apoi instanta, in data de 12.04.2011 a decis ca pensia trebuie marita , nu micsorata, de la 150 lei pentru fiecare copil, la 167 lei. Avand si aceasta hotarare politia a dat drumul la dosar spre Parchet pentru inceperea urmarii penale. Precizez ca pe tot timpul de neplata a pensiei alimentare invinuitul avea venituri incat sa sustina cele doua pensii, conform hotararii precizate mai sus. In luna august 2012, am primit rezolutia de la parchet , in care se specifica ca invinuitul nu a avut rea credinta si se solicita scoaterea de sub urmarire penala. Este un abuz din partea parchetelui deoarece, chiar sentina in care invinuitul ne-a dat in judecata pentru micsorarea pensiei din aprilie 2011 arata clar ca acesta poate sustine pensia de 150 lei lunar pentru fiecare din copii, mai mult poate sustine chiar 167 lei. Cred ca avocatul lui a "rezolvat" cumva pe acolo pe la Parchet, noi neavand bani sa platim un avocat.
Precizez ca pe 23.08.2012 am facut contestatie la Parchet impotriva invinuitului, facand referire clara la acea sentinta din aprilie 2011 prin care instanta a decis ca poate sustine pensia alimentara, acesta avand venituri, rezolutia data de procuror fiind in contradictie cu hotararea data de instanta.
Contestatia mea fiind respinsa si de aceasta data de catre prim-procuror, vineri 19.10.2012, primind acest raspuns.
Ce mai este de facut in acest caz? Chiar nu exista lege in tara aceasta? In lege scrie clar , este caz penal pentru neplata pensiei cu rea credinta, iar eu am toate dovezile pentru demonstrarea relei credinte, invinuitul avand serviciu cu carte de munca, pe tot parcusul neplatii pensiei alimentare, aproximativ 2 ani.
Ma gandesc sa apelez la un avocat si sa actionez in instanta decizia parchetului.
Astept eventualele sfaturi, multumesc frumos pentru timpul acordat .
/PS: Aveti idee cam la suma ar ajunge onorariul unui avocat, pentru a actiona in judecata decizia Parchetului?
Cel mai recent răspuns:
avocat_penalist , utilizator
16:37, 21 Octombrie 2012