avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa

buna ziua sunt pfa cu cod caen 0149 cresterea albinelor. Pe data de 15.11.2012 imi expira contractul de munca. Pot sa intru in somaj cu acest cod caen?
Cel mai recent răspuns: irina09 , utilizator 13:37, 21 Octombrie 2012
Unde sunteti angajata?
muncitor pe perioada determinata la primarie
Puteti beneficia de somaj atata timp cat din PFA obtineti venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.

Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca prevede:
Art. 34. (1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi inceteaza un cim de 8 ore si mai raman cu un cim, de 2 ore. pot beneficia de somaj? BEJENARU NICOLETA BEJENARU NICOLETA buna ziua, pana pe 29 noiembrie 2011 aveam doua contracte de munca. unul pentru 8 ore si era pe perioada nedeterminata, iar altul pentru 2 ore pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Venituri din pfa si indemnizatie de somaj adax adax Buna ziua, O persoana poate avea activitate pe PFA si in acelasi timp sa beneficiaze de somaj in urma incetarii CIM pe determinata de la fostul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Renuntare la somaj mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua. Sunt in somaj din luna iulie 2013. In luna august 2013 am infiintat un PFA, dar n-am renuntat la somaj, deoarece veniturile nete ... (vezi toată discuția)