Buna, am stat un an si sase luni arestat ,pentru infractiunea de talharie , preventiv ulterior am fost eliberat si mam judecat in stare de libertate inca un an si jumate in data de 04.10.2012 am ramas in pronuntare de catre judecatoria timisoara.a venit si solutia in condica de sedinta scria achitare .in data de 15.10 2012. pe net la dosarul meu scria la fel achitare solutia data in data de 15.10.2012.astazi in data de 20.10 2012 mam uita iar pe net si nu mai scria achitare .scria indreapta eroare materiala deci nu mai scria achitare dea aici si spaima mea ,intrebarea mea este acum shimba decizia sau ce poate sa insemne daca nu mai scria ca sunt achitat .indreapta eroare materiala? tin sa precizez tot pe net am vazut la dosarul meu,acolo ca parchetul de pe llanga judecatoria timisoara declara recurs in data de 19.10.2012 inseamna ca sunt achitat? nu lea convenit decizia evident , daca poate sa ma lamureasca cineva de ce nu mai scrie achitata si scrie indreapta eroare materiala. va multumesc in speranta ca voi primi un raspuns
în opinia mea, ar însemna că : minuta din condică conținea o eroare materială și ar fi fost îndreptată din oficiu de către însuși instanța de judecată, în alt sens decât cel de ”achitat” deși ceea ce scrie în minută, adică”esența” hotărârii va fi ”îmbrăcată” în forma finală întregul sentinței penale.Ați putea ruga telefonic (pe baza nr. de dosar) grefierul arhivar să vă comunice exact pronunțarea instanței.În afară de instanță nimeni nu putea interveni până la redactarea hotărârii judecătorești. Orice cale de atac, respectiv apel în cazul dvs. se poate face ori declarând în ședința publică, direct în fața instanței (ca o strategie de a grăbi redactarea și a derula mai repede procesul în calea de atac pt. partea nemulțumită), ori imediat la primirea hotărârii.