avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere inselaciune ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere inselaciune ?

Va salut !
Am si eu o problema si m-ar interesa un raspuns profesionist in domeniu .
Problema sta cam asa :

In urma cu vreo luna si jumatate ,am cazut de acord impreuna cu o persoana pe site-ul okazii.ro sa facem un schimb in cadrul caruia eu urma sa-i trimit o consola PS2 si el urma sa-mi trimita un telefon ( mentionez ca am mesajele lui din care reiese toata intelegerea ) .
Zis si facut ,eu i-am trimis consola ,iar el nici pana in ziua de azi nu mi-a trimis nimic ,la telefon nu a raspuns niciodata ,la sms-uri mi-a raspuns odata si spunea ca mi-a pus telefonul la posta -evident ca mintea ,intrucat au trecut mai bine de 3 saptamani de atunci si eu am tot mers la posta ca un prost si nu aveam nimic .
Am vreo sansa sa-l constrang cu ceva sa-si achite obligatia asumata ?
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 10:58, 20 Septembrie 2023
Faceti plangere penala la politie.
dvs. ați expediat consola pe un nume și o adresă :
1) expediați-i 2-3 mesaje respectivului, comunicați-i faptul că nu a respectat contractul încheiat cu dvs. că aveți probe, că i-ați expediat obiectul cu . . . potrivit dovezilor ce le dețineți și dați-i o zi ultimatum, somându-l că în următoarea zi veți depune o plângere penală pt înșelăciune la parchetul d.p.l. judecătoria de care aparține localitatea lui.
2) În final, dacă nu dorește să răspundă (oricum el primește mesajele dvs. electronice dar le ignoră etc etc), puteți face demersul la parchet împotriva respectivului cetățean.
In general plangerile penale rezolva astfel de probleme.
Lipsa de comunicare va fi suplinita de politie.
Nu depuneti la parchet, ci la politie plangerea.
Deci sunt indreptatit sa fac aceasta plangere conform datelor prezentate de mine ?
Asta ma interesa ,am sa merg la Politie si am sa fac acest lucru ,mai ales ca am toate dovezile .
El e din Campulung Muscel iar eu din Cluj ,pot sa merg la mine la Politie sa depun plangerea ?
Va multumesc !
DA, pt că veți fi chemat de Poliție după un timp, să vă susțineți plângerea printr-o declarație.

Alte discuții în legătură

Inselaciune pinandreea91 pinandreea91 Buna ziua, am o problema, am discutat cu o persoane pentru achizitionarea unui telefon nou ( pachet complet) la pretul de 350 lei, coletul mi-a fost trimis ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Teapa de pe okazii.ro ContSters301351 ContSters301351 Buna ziua! Am luat o teapa de pe okazii.ro in sensul ca am primit in locul unui produs comandat aproape nou ,un altul uzat de alta culoare si forma.Am luat ... (vezi toată discuția)