avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amendat pentru ca am anuntat o fapta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amendat pentru ca am anuntat o fapta

buna
Stiu ca nu in aceasta sectiune a forumului trebuia sa postez dar altundeva nu am gait si asta mi se apre cel mai potrivit

in data de 25.01.2009 ma aflam intr-un loca Am fost martorul unui scandal care s-a lasat cu victima (are umrul fisurat) am sunat la 112 si iata apare si politia (mentionez ca era un singur agent). Nu a vrut sa preia plangerea sub motivul ca atat eu cat si victima am consumt bauturi alcoolice. am incercat sa-i explic ca intre starea de ebrietate si faptul de a consuma exista dieferente dar nu a vrut sa asculte. In acel moment am solicitat sa mergem sa mi se recolteze atat mie cat si victimei probe biologice pentru a putea sustine ceea ce zice domnul agent. A refuzat. la finalul discutiei ma intreaba daca semnez, am zis ca nu semnez nimic pana cand nu citesc ceea ce semnez la care dansul (agentul) a zis ca refuz a bagat ceva hartii in buzunar si a plecat. Azi am primit acasa proces verbal pentru ca am abuzat de 112 si m-a amanedat cu 500 ron.
E posibil asa ceva?
Data viitoare cand vad o crima nu am sa sun ca tot eu o iau in freza!

Cel mai recent răspuns: alturistul , utilizator 17:46, 4 Februarie 2009
1. Procesul verbal poate fi contestat si consider ca va fi castigat si respectiv anulat (daca lucrurile stau asa cum ati relatat)
2. Poate ar prinde bine si o plangere catre comandantul politiei din care face parte agentul (008)
asa este cum am relatat si va urma si plangerea pe care o depun maine odata cu contestatia.
Aveti dreptul sa faceti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la comunicare. Plangerea se adreseaza instantei de judecata. Totodata puteti sa faceti o plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei savarsita de catre agentul de politie.
Acum m-ati pus intr-o situatie care ma depaseste initial am crezut ca trebuie sa depun contestatia la politie.
Nelamurirea: o depun la instanta care are competenta teritoriala sau la sediul polititei?
La instanta.

Alte discuții în legătură

Problema permis suspendat ContSters320491 ContSters320491 Buna ziua, Seara trecuta am patit un mic ghinion circuland cu autovehiculul personal dupa ce am luat o curba am oprit masina pe un trotuar ghinionul meu a ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Georgian_007 Georgian_007 Fiului meu i s-a retinut permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Las deoparte faptul ca a fost fortat de un "Maxi-Taxi" sa faca aceasta ... (vezi toată discuția)
Accident constatat de un agent, pv intocmit de un alt agent Valentin26 Valentin26 Buna ziua, Care ar fi solutia legala privind urmatorul accident fara victime: - intersectie semaforizata, semafoare galben intermitent, eu am indicatorul ... (vezi toată discuția)