avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa - act vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa - act vinzare cumparare

Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata care a decedat, ni sa comunicat de mama ca trebuie facuta mostenirea pt. a se vinde casa.
Mai exista o casa unde sunt proprietari parinti , nostri noi suntem doi frati si nu vrem la casa unde a muncit tata sa ii dam semnatura in favoarea mamei.
Daca se face succesiunea se face pe amundoua proprietati sau putem sa facem doar pt. una ?
In casa care sta mama si e facuta cu tata care e mort nu vrem sa dam semnatura , daca se face sucesiunea putem specificat ca nu dam decit pt. o proprietate,?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:01, 21 Octombrie 2012
Dezbateti succesiunea la notar de pe urma tatalui decedat.

In masa succesorala vor intra numai bunurile defunctului.

Bunurile mostenite de mama dvs. sunt bunuri proprii ale acesteia si nu pot fi considerate bunuri comune cu tatal dvs. si deci nu intra la masa succesorala de pe urma tatalui.

"Casa in care sta mama si e facuta cu tata care e mort"
este bun comun si va intra la masa succesorala.



Daca mama era casatorita cu tata in 1995 cand a cumparat casa impreuna cu sora sa, atunci jumatatea mamei este bun comun cu tata si trebuie dezbatuta succesiunea, altfel nu poate vinde. La succesiune acceptarea sau renuntarea sunt totale, cu alte cuvinte daca renuntati la succesiune, renuntati la toate bunurile care au apartinut tatei...la fel si in cazul acceptarii, nu puteti accepta doar ceva anume, ci intreaga masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mostenire sssilvia sssilvia Buna ziua , am o intrebare , caut un raspuns , mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare dar pe jumatatea casei din 1995 si pe ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)