avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerc Pedagogic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerc Pedagogic

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un argument legal prin care pot refuza sustinerea unui cerc pedagogic, la care sunt obligata de catre directorul unitatii in care lucrez. Sunt educatoare, in al 7-lea an, cu gradul Definitiv in invatamantul prescolar.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:59, 22 Octombrie 2012
Directorul nu are competenta in privinta cercurilor pedagogice, ci inspectorul de specialitate si responsabilul de cerc.
Va multumesc pentru raspuns. Directorul unitatii a sugerat ca el este cel care transmite propuneri in legatura cu sustinatorii. Totusi, nu stiu daca inspectorul de specialitate sau responsabilul de cerc ma poate inscrie ca sustinator, fara a ma consulta sau fara a avea acordul meu. Mentionez ca aceasta atributie nu este trecuta in fisa postului, iar in legea invatamantului si in statutul cadrului didactic nu am gasit informatii clare legate de acest aspect.
Anexa la OM Nr. 5720 / 20.10.2009

METODOLOGIA FORMÃRII CONTINUE A PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVÃŢÃMÂNTUL PREUNIVERSITAR

Art. 17 – (1) Activităţile metodico-ştiinţifice şi psihopedagogice la nivel local, zonal sau judeţean sunt organizate şi realizate prin cercurile pedagogice. Acestea reunesc educatoare, învăţători, maiştri-instructori, profesori, responsabili ai comisiilor metodice, directori, cadre didactice încadrate în centrele de asistenţă psihopedagogică, în casele corpului didactic, în învăţământul special, în palate şi cluburi ale copiilor etc. dintr-o localitate, dintr-o zonă, sau la nivel de judeţ.
(2) Un cerc pedagogic se constituie ca structură distinctă cu condiţia ca numărul membrilor să nu fie mai mic de 25 şi mai mare de 50 de cadre didactice.
(3) În funcţie de numărul cadrelor didactice şi de structura reţelei şcolare, cercurile pedagogice se pot constitui pe cicluri de învăţământ, respectiv preşcolar, primar, gimnazial etc., pe tipuri sau profiluri de unităţi, respectiv învăţământ special, învăţământ tehnic şi profesional, învăţământ de artă şi sportiv, cluburi ale elevilor etc., iar în cadrul acestora pe discipline sau grupuri de discipline.
(4) Stabilirea structurii şi coordonarea activităţii cercurilor pedagogice sunt atribuţii ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.

(5) Activitatea cercurilor pedagogice se desfăşoară în sesiuni, de două ori în cursul unui an şcolar.
(6) Cercurile pedagogice sunt foruri de sinteză, de evaluare a rezultatelor procesului de învăţământ şi a factorilor care determină eficienţa acestuia, de comunicare şi valorificare a experienţelor didactice şi concluziilor cercetării pedagogice efectuată de cadrele didactice, de evaluare critică şi constructivă a metodelor de predare învăţare, a conţinuturilor şi modurilor de organizare a procesului educaţional, de lansare a unor proiecte educaţionale cu impact la nivel zonal şi judeţean.

Mai mult aici: [ link extern ]

sau aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modulul pedagogic ptr. cursuri online ... Marius DW Marius DW Este necesar modulul pedagogic pentru a tine cursuri online? Ma refer la cursurile de pe plaformele independente existente pe internet, nu la cele organizate ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii invatator airam_2108 airam_2108 Buna ziua Sunt invatatoare in Brasov la un liceul cu predare in limba germana. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema si anume: Am finalizat ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)