avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil cu probleme

in anul 2000 s-a incheiat un contr de inchiriere a unui imobil cu icral. in 2001 s-a facut cerere la primarie de catre fostul proprietar al imobilului pe legea 10.nu s-a depus nici un fel de act doveditor de catre presupusul fost proprietar. primaria nu a solutionat inca aceasta cerere. fostul proprietar practic a disparut.
chiriasul nu poate achizitiona imobilul pentru ca primaria nu a solutionat cererea.
ce e de facut?
poate chiriasul sa mearga in instanta pe uzucapiune, de exemplu?
Cel mai recent răspuns: alina_1983 , utilizator 11:50, 22 Octombrie 2012
Buna ziua,

putin probabil. Asta ar presupune ca nu ati mai platit chirie si ca ati stapanit bunul sub titlu de proprietar de cel putin 10-15 ani.
Pana la rezolvarea cererii facuta de fostul proprietar, nu vi se poate vinde bunul de catre Primarie. Dvs, avand un interes direct, puteti solicita primariei si chair ii puteti sili sa se pronunte pe aceasta cerere. Daca nu se depun acte, atunci cererea trebuie respinsa caz in care vi se deschide posibilitatea sa cumparati. Daca primaria tot intarzie sa se pronunte ii puteti da in judecata solicitand sa fie obligatio, sub sanctiunea unor daune cominatorii, sa pronunte o decizie.

Zi buna,
Avocat Costi Boncu
multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare legea 10/2001. sharker sharker Notificare facuta entitatii care a efectuat rechizitionarea unor bunuri in periada 1948-1949 . Aceasta tergiverseaza punerea in aplicare a legii 10/2001 . In ... (vezi toată discuția)
Stăm din 1992 într-o casă naționalizată, pentru care cineva se judecă cu primăria. ce drepturi avem noi? nikosam nikosam Buna seara ! Din anul 1992 i s-a dat o locuința tatălui meu de către ICRAL ..... iar înregistrare la primărie a fost făcută in creion ( din documentele ... (vezi toată discuția)
Chiriasii caselor nationalizate nobody8700 nobody8700 cand familia mea s-a marit , am facut schimb de apartament( ICRAL) cu o casa cu acelasi statut. cand am vrut sa cumpar si eu acest imobil , am aflat ca ... (vezi toată discuția)