avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stăm din 1992 într-o casă naționalizată, pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stăm din 1992 într-o casă naționalizată, pentru care cineva se judecă cu primăria. Ce drepturi avem noi?

Buna seara ! Din anul 1992 i s-a dat o locuința tatălui meu de către ICRAL ..... iar înregistrare la primărie a fost făcută in creion ( din documentele de la ICRAL ) care cu anii sau pierdut .... Între timp tatăl meu a decedat și nici nu s-a făcut niciodată nici un contract de închiriere de către primărie și nici nu au investit in imobil niciodată , Imobilul fiind casa naționalizată . Ce drepturi avem sau dacă exista posibilitatea de a ne face un contract ori sa o putem cumpara ? Mulțumesc !
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Aceste aspecte le discutati cu reprezentantii institutiei respective.Probabil exista un duplicat al contractului de inchiriere.banuiesc ca platiti totusi o chirie,

Nu nu s- a plătit nici o chirie câtre primărie odată ce nu ne- au făcut nici un contract de închiriere niciodată , ba mai mult între timp a apărut un stra stra nepot adică un presupus proprietar care se judeca de ani de zile cu primaria pentru recuperare . Din câte știu chiar și in acest caz primaria ne poate face un contract de încheiere pana la definitivarea procesului lor . Cert este ca fără un contract noi nu putem sa ne racordăm la nimic .... apa , canalizare , gaz etc .... iar curentul electric o plătește primaria . Nu putem sta in situația aceasta la infinit plus ca mama mea este bolnava de cancer si trebuiesc absolut toate condițiile necesare. Iar din câte am înțeles chiar dacă rămâne imobilul primăriei adică primaria castigand procesul nu o putem cumpara si mai mult am înțeles ca ne poate da afara oricând fără nici o despăgubire ,fără sa ne dea in alta parte o locuința . Deci este mai rău sa câștige primaria procesul ..... nu știu cum vine aceasta mai ales ca locuim de peste 27 de ani in acel imobil . Ce se poate face in acest caz și in care nu vor ne facă nici un contract de închiriere ? Mulțumesc!

Mi s-a spus de către primărie ca singura modalitate de a ne face un contract de închiriere este sa aducem documentele de la fostul ICRAl cu care s-a făcut înregistrarea . Nu știu exact care ICRAl trebuie verificat .
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statul a furat apartamenul de la cineva prevalandu-se de forta sa. In principiu nu aveti nici un drept si nici nu puteti avea decat cel mult daca ati fi chiriasi. Primaria nu va poate inchiria ceva ce nu e al primariei - defapt judecandu-se cu primaria ar trebui sa fie - dar cine stie - poate ca nu a fost niciodata transcris - am intalnit caz in care imobilul nationalizat in 47 era inca la CF pe vechiul proprietar.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nici un drept asupra imobilului respectiv chiar daca ati locuit 27 de ani mai ales ca sunteti simplii tolerați fără nici un drept locativ.Nu mai săriți cu concluziile ca este un pretins proprietar mostenitorul respectiv care face demersuri în instanță, este și moral și legal ca acesta să dobândească proprietatea autorilor lui .Daca ati fi cumparat si dvs macar o garsoniera în rate cu sacrificii și va era confiscată de un regim abuziv mureati cu ei de gât și copii dvs ar fi fost îndreptățiți să lupte pt ea.Asa ca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare abuziva din locuinta piticaalina piticaalina Buna ziua,scriu acest mesaj pentru a afla daca se mai poate face ceva in urmatoarea situatie:in anul 1983 parintii mei s-au mutat in Bv din alt oras,au stat in ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la primarie Tiberean Tiberean Locuiesc intr-un imobil nationalizat care nu are notificare. O parte din locatari si-au cumparat apartamentele cu ani in urma. Acum as vrea si eu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata confiscata ilegal Mihai Grigore Manu Mihai Grigore Manu Buna ziua, As dori cateva informatii despre o situatie a unei familii numeroase care locuieste de 25 de ani intr-o casa nationalizata din Bucuresti unde a ... (vezi toată discuția)