Buna ziua,
As dori cateva informatii despre o situatie a unei familii numeroase care locuieste de 25 de ani intr-o casa nationalizata din Bucuresti unde a platit la zi chirie, cheltuielile de intretinere si a intretinut casa prin diverse investitii etc.
Au primit vestea ca este vanduta casa unei persoane care a obtinut terenul caselor nationalizate (ICRAL) si casa acestei familii ca proprietate, actiune inceputa in 2008 si la care cica s-a primit si o decizie judecatoreasca pentru data de 16 iulie 2014 ca devine proprietar de drept, locatarii casei au primit vestea in scris in data de 2 iulie 2014.
Mai precizez faptul ca persoana care a obtinut terenul si casa nationalizata nu este proprietarul mostenitor al casei ci o persoana care a obtinut acestea prin spagi si relatii la primarie sau ICRAL.
Intrebarile ar fi ce anume ar putea sa faca sa poata locui in continuare acolo? ar putea sa-i ajute un avocat? exista lege care sa-i apere? cam cat ar costa in medie un astfel de proces?
Faptul ca persoanele respective locuiesc acolo de mai mult timp nu are nici o relevanta din punct de vedere juridic.Variantele sunt fie de a incerca tergiversarea unui eventual proces de evacuare(cu sanse minime de castig dar se obtine o prelungire a agoniei si timp pt a incerca rezolvarea situatiei locative,gasirea unei locuinte sociale etc)fie de a formula o plangere penala daca exista banuiala ca imobilul ar fi fost obtinut ilegal(plangere a carei solutionare dureaza ).Din experienta va spun ca orice om aflat in situatia respectiva considera ca i-a fost facuta o mare nedreptate,ca este vb de un fals fara a se gandi vreo clipa si la suferintele fostilor proprietari.
Buna ziua, si multumesc de raspuns,
In primul rand suspiciunea de ilegalitate e legata de faptul ca nu exista mostenitor de drept pentru terenul si casa cu pricina, singura persoana mostenitoare este decedata. Contractul de inchiriere este intre ICRAL (care e in stransa legatura cu primaria) si persoana titulara care locuieste de 35 de ani la acesta locatie fiind la zi cu plata tuturor obligatiilor (chirie, chelutieli de intretinere etc.), intrebarea este cum poate un functionar al primarieiei sau al ICRAL-ului (fie el adminitrator, jurist sau chiar primar) sa vanda(sa improprietareasca) casa la o alta persoana fara sa fie proprietare de drept?
Pentru plangere penala, aceasta se poate face la judecatoria de care apartine(sector 2)? la dosar ce documente ar fi utile? (ma gandesc la: 1. formularea unei plangeri, in care motivezi suspiciunea pentru ilegalitatea improprietaririi catre alta persoana eventual solicitarea blocarii deciziei de improprietarire, 2. copie la contractul de inchiriere, 3. Copie la carte de identitate titular. 4. Copie la instiintarea cu privire la vanzarea imobilului primita prin posta de la ei.)
Daca aveti si alte informatii un avocat care se poate ocupa de acest caz, cam ce sume solicita pentru asta?
Icral
diianna
BUNA SEARA! Sotul meu este titular al unui contract de inchiriere cu icralul,nici eu si nici copii nefiind trecuti in contract;acesta a hotarat sa se mute ... (vezi toată discuția)