avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratie martor -proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratie martor -proces penal

Buna ziua,
as avea si eu nevoie de sfatul unui avocat .
pe scurt : maine sunt chemat la tribunal ca martor pt fond. am dat declaratie in ianuarie la parchet in cursul urmaririi penale . nu cunosteam imprejurarile in care invinuitii au comis faptele , nu stiam de ce eram chemat , ma rog, am spus ca nu stiam si atat.
In schimb , acum cateva luni m-am intalnit cu fratele unui inculpat care a fost condamnat si mi-a spus mai multe despre ce au facut. celalat pt care sunt chemat e arestat in lipsa. ce vreau sa va intreb :
eu ce declar maine ? ce stiam cand au declarat la parchet
sau fac o paranteza si spun si ce mi-a zis ala ?
Dvs ca martor trebuie sa relatati faptele pe care le-ati perceput direct prin propriile dvs simturi si nu ceea ce aflati de la altii.
Asa ma gandeam si eu. nu am chef sa stau la povesti si la barfe acolo.
Am intrebat lucrul asta pt ca m-a tot amenintat procurorul cu marturie mincinoasa.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Prevederile art. 260 CP- Mărturia mincinoasă - sunt in sensul urmator:

Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 260 c.p. oana loredana oana loredana Am fost citata ca martor intr-un dosar penal ( la Parchet - DGA ) si m-am prezentat insotita de un avocat deoarece nu cunosteam obiectul cauzei pentru care am ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ContSters153424 ContSters153424 In timpul unui proces de divort, unul dintre martori face declaratii mincinoase. Fapta se dovedeste imediat, prin inscrisuri emanate chiar de cel pentru care ... (vezi toată discuția)