avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer bancar vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer bancar vanzare imobil

Buna ziua,

urmeaza sa vindem un imobil cu plata prin transfer bancar.
Notara ne-a propus urmatoarele:
- semnam la notariat ctr. de vanzare-cumparare (ctr. ramane la notara)
- asteptam sa avem banii in cont (teoretic in aceeasi zi, caci am deschis cont la banca unde are si cumparatorul cont)
- revenim la notariat pentru autentificarea ctr, dupa ce avem banii in cont

Mentionez ca biroul notarial a fost ales de cumparator.

Este in regula procedura de mai sus?
Daca nu, cum sa fie scris in contract, astfel incat in termen de x zile daca nu avem banii in cont, sa fie "reziliata" vanzarea.

Va multumesc mult,
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: mariana_aba , utilizator 11:17, 24 Octombrie 2012
Da, se practica si aceasta metoda, de regula dureaza cateva ore pana primiti banii in cont cand operatiunea se deruleaza la aceeaasi banca. Semnati contractul, actele ramand la biroul notarial si dupa ce rezolvati la banca va intoarceti pentru autentificarea de catre notarul public. A doua varianta ar fi Pactul comisoriu expres de gradul IV, care prevede ca in cazul in care pretul vanzarii nu va fi achitat integral in contul si cuantumul stipulate in cuprinsul actului, contractul de vanzare cumparare se desfiinteaza de plin drept, fara interventia instantei de judecata sau alte formalitati prealabile, partile revenind la situatia anterioara incheierii tranzactiei.
Va multumesc pentru lamuriri... inca o intrebare:

intre momentul semnarii contractului si autentificarea lui, putem parasi notariatul si sa revenim dupa-amiaza? Ce se intampla daca totusi banii intra a doua zi sau chiar daca intra in aceeasi zi, biroul notarial se inchide?

Multumesc mult,
o zi buna!
Bineinteles ca puteti parasi biroul, actele ramand in custodia notarului pana va intoarceti pentru a le autentifica. Va intelegeti asupra programului, eventual luati numarul de telefon ca sa-l informati asupra operatiunilor de la banca, durata etc. SI la banca intrebati in prealabil cam cat ar dura, iar daca incepeti totul de dimineata cred ca e suficienta o zi.
Va multumesc mult de tot.

O zi buna!
Daca ambii aveti cont la aceeasi banca transferul se face pe loc si aveti bani in cont imediat.

Alte discuții în legătură

Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Copii acte locuinta ramase la notarul cumparatorului care s-a razgandit aelemarac aelemarac Buna ziua, 1. Am fost cu dezvoltatorul care dorea sa achizitioneze de la mine un teren la notarul sau ca sa analizeze actele imobilului . Notarul si-a facut ... (vezi toată discuția)