avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze in contract vanzare imobil privind transfer ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar

Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul apartamentului.
Exista o discutie (cerc vicios) legata de intaietatea semnarii contractului de vanzare si transferul banilor de la cumparator la vanzator!!!
Daca semnam intai si nu imi mai transfera pretul? Trebuie facut in acelasi moment si transferul si semnarea, nu?
Notarul vine la banca? Ce este mai bine si mai complet din punct de vedere al precautiilor de protejare impotriva unei inselatorii de orice gen, privind incasarea pretului? Sa cer sa se noteze de catre notar in contract si in cadastru, in plus de clauzele standard un pact comisoriu expres de grad 4?
Cum sa finalizez vanzarea (incasarea pretului)? Este mai sigur cu un cont Escrow? Ce imi recomandati? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iesiredinindiviziune , utilizator 11:51, 26 Ianuarie 2014
Cel mai simplu mod este : se fac actele la notar, se merge la banca se transfera banii, apoi cu ordinul de plata inapoi la notar si se definitiveaza actele.

Puteti solicita si inserarea unui pact comisoriu pana la primirea restului de pret, dar necesita inca un drum la notar, inca o declaratie de la dvs ca ati primit banii in cont si inca un drum al notarului la cadastru sa stearga sarcina.

Puteti solicita si transferul prin cont escrow, unei banci.
Multumesc!
Ce se intampla in situatia in care transferul nu se face instantaneu ci dupa mai multe zile?
Ce repercursiuni exista asupra finalizarii tranzactiei, autentificarii la notar si inscrierii noului proprietar la oficiul cadastrului?
Plata impozitului corespunzator vanzarii se face dupa incasarea efectiva in contul meu al pretului?
Dpdv al timpului de tansfer, daca va prezentati la ghiseul bancii, plata se face instantaneu, ordinul de plata reprezentand dovada. In cazul asta tranzactia se incheie la notar in aceeasi zi, iar vanzatorul trebuie sa plateasca catre notar banii pentru impozit, iar cumparatorul banii pentru acte (onorariul).
Exista si posibilitatea sa se incheie actele la notar azi (taxele si impozitul trebuiesc platite din buzunarul cumparatorului si vanzatorului) si plata efectiva sa se faca prin banca intr-un termen in functie de intelegerea partilor. Actul la notar se face cu sau fara pactul comisoriu, nu este o regula. Dar (la o adica) pactul comisoriu nu desfiinteaza actul de vanzare incheiat legal, ci este numai o garantie asupra incasarii restului de pret.
Sunt doua aspecte: incheierea actului si primirea pretului. Plata impozitului pentru vanzare se face la momentul semnarii actelor, adica la momentul incheierii contractului de vanzare.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren intravilan adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care se achizitioneaza un teren iar proprietarul doreste plata prin transfer bancar si care sunt actele necesare ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar vanzare imobil mariana_aba mariana_aba Buna ziua, urmeaza sa vindem un imobil cu plata prin transfer bancar. Notara ne-a propus urmatoarele: - semnam la notariat ctr. de vanzare-cumparare (ctr. ... (vezi toată discuția)