avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie teren intravilan

Buna ziua,
Cum se procedeaza in cazul in care se achizitioneaza un teren iar proprietarul doreste plata prin transfer bancar si care sunt actele necesare pentru a incheia aceasta tranzactie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:04, 26 Ianuarie 2014
Este vorba de un contract de vânzare cumpărare al cărui preț se face prin transfer bancar. Mergeți la un notar cu actele de proprietate. Trebuie sa aveti fiscal, intabulare pe teren, adeverinta ca nu este arendat dacă categoria de folosință este Arabil, sa aveti cont in banca atât vanzatorul cât si cumpărătorul, de preferat la aceeași banca ca transferul sa se vadă in aceeași zi.
Multumesc pentru raspuns, dar care este procedura prin transfer bancare? Mergem la notar se semneaza actele si ulterior se face transferul bancar?
Stie notarul sa va explice. Sa nu renuntati la inscrierea ipotecii legale a vanzatorului si daca aveti conturi la banci diferite sa puneti pact comisoriu la pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament CiobanuD19 CiobanuD19 Daca sunt din provincie, pot sa cumpar apartament in Bucuresti? Multumesc mult! (vezi toată discuția)