avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii acte locuinta ramase la notarul cumparatorului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii acte locuinta ramase la notarul cumparatorului care s-a razgandit

Buna ziua,
1. Am fost cu dezvoltatorul care dorea sa achizitioneze de la mine un teren la notarul sau ca sa analizeze actele imobilului . Notarul si-a facut copii xerox dupa originalele mele. Urma sa revenim peste cateva zile pentru tranzactie, dar acum cumparatorul "se mai gandeste". E un risc pentru mine ca au ramas copii xerox dupa acte la notarul sau?
2. Daca , totusi, se va face vanzarea banca lui e diferita de cea la care as dori sa tin eu banii obtinuti. Cum ma pot proteja de eventuale "erori" de transfer avand in vedere ca in acest caz transferul dureaza 24-48 ore. Daca as face si eu cont la aceeasi banca si mi-as transfera ulterior suma au proceduri complicate si comisioane mari.

Cel mai recent răspuns: aelemarac , utilizator 06:41, 16 Decembrie 2019
1. Nu e niciun risc. Oricum daca nu se încheie vânzarea, notarul nu păstrează maculatura. Le rupe și le aruncă.
2. Fie va depune banii in numerar, în contul dvs, fie încheiati o vânzare cu pact comisoriu, urmând ca la data primirii prețului să dați o declarație notariala ca ati primit suma integrală.
Va Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar vanzare imobil mariana_aba mariana_aba Buna ziua, urmeaza sa vindem un imobil cu plata prin transfer bancar. Notara ne-a propus urmatoarele: - semnam la notariat ctr. de vanzare-cumparare (ctr. ... (vezi toată discuția)