avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua.Problema noastra ar fi ca tatal nostru nu a dezbatut succesiunea dupa mama lui,unic mostenitor fiind el.Noi,copiii lui trebuie sa facem aceasta dezbatere si pe urma de pe tatal nostru pe noi sau se dezbate succesiunea direct pe noi?Daca noi trebuie sa facem amindoua dezbateri cat ne-ar costa daca la prima dezbatere ar fi fost vorba de o casa de 10000 euro,iar casa lasata de tatal nostru ar fi de40000 euro?Mai am o intrebare;tatal meu a avut o prietena,nu locuiau impreuna,iar ea zice ca a facut cu tatal nostru contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere in iunie anul curent si tata a murit in septembrie.Mentionez ca mi-a trimis aceasta doamna contractul respectiv si este scris cu mina,ulterior am aflat ca asa nu e valabila mai ales ca in contract nu se precizeaza nici un pret,doar intretinere in hrana medicamente si inmormintare ce a fost facut din banii tatalui nostru.putea tatal nostru sa instraineze bunurile tatalui nostru daca nu a fost facuta dezbaterea succesiunii dupa mama lui ca el sa poata deveni mostenitor?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:01, 22 Octombrie 2012
Trebuie sa dezbateti ambele succesiuni, dupa bunici si dupa tatal dvs. Costurile nu vi le poate spune decat notarul public unde veti merge cu actele. Contractul de vanzare cumparare trebuia incheiat in fata unui notar public, iar daca ar fi incheiat contract de intretinere (fara vanzare), nu exista pret, ci transmiterea proprietatii se facea doar in baza obligatiei de intretinere. Repet, orice forma ar fi fost, trebuia incheiat in fata notarului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire laci72 laci72 Buna ziua iata care este situatia:am mai scris despre problema mea in forum,dar in mare va scriu si acum despre problema mea si dupa aceea voi avea o noua ... (vezi toată discuția)
Instrainare casa laci72 laci72 Tatal meu nu a dezbatut succesiunea dupa mama lui,dar e unic mostenitor,caci a platit surorile pt. ca el sa fie unic mostenitor.putea el sa faca contract de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, donatie avere pandelea adelia_gabriela pandelea adelia_gabriela tatal meu vrea sa-mi treaca averea numai mie nu si sorei mele deoarece nu are un comportament adecvat , se poarta urat cu dansul si il ameninta cu moartea ... (vezi toată discuția)