avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda pe numele meu la care nu am facut eu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea

m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului verbal...am depus contestatie si vreau sa stiu cum demonstrez ca nu am fost eu persoana carui , ia fos intocmit procesul verbal...acum fiin in proces k politia locala
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:56, 26 Octombrie 2012
Agentul constatator nu trebuie sa faca poze la sofer sau la persoanele din masina ci trebuie sa depuna toate diligentele pentru identificarea reala a contravenientului. Apreciez ca agentul constatator a savarsit o greseala grava din punct de vedere profesional.
mariusrau a scris:

Acum ma intreb agentul constatator nu trebuia sa le faca poze si la persoanele din masina sau cel putin la sofer asa putea dovedi mai usor?

cu pozatul nu este chiar asa de usor. ce faci in cazul in care esti cu amanta?;)

cazul de fata este foarte foarte simplu.

in procesul verbal se inscrie numele contravenientului si nu cel al proprietarului masinii. este acelasi lucru ca si in cazul asigurarii RCA, este asigurata masina si nu cine o conduce.

HG1391
Art. 180. – (1) În cazul în care constata încalcari ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr.1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: data, ora si locul unde este încheiat; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta contravenientului, numarul si seria actului de identitate (...)"

"prietenul" trebuie convins ca trebuie sa achite amenda, dar trebuie convins in termenul de 15 zile in care puteti ataca procesul verbal de contraventie. problema lui daca o achita in 2 zile sau dupa.
daca nu se lasa convins, il informati ca v-a fi citat ca martor in proces, ca veti solicita daune morale ptr utilizarea datelor personale fara acceptul dvs. iar in plangere descrieti cum v-au fost utilizate datele personale atat de catre amic cat si de politistul local cand a intocmit procesul verbal.

parerea mea este ca pe langa plangerea impotriva procesului verbal sa trimiteti si o insttintare politiei locale respective despre modul cum isi exercita atributiile de serviciu unul din angajatii platiti din bani publici. nu de alta, dar in alte cazuri politistul respectiv sa nu mai procedeze la fel ci conform legii.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de viteza anghel teodor anghel teodor Am fost amendat ca am circulat cu viteza de 75km/h. In proces scrie:a condus auto cu nr.......,marca..... pe dn67 din directia x-y cu viteza de 75 km/h in ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovinieta Nicoleta Ion Nicoleta Ion Buna ziua Pe data de 22.02.2017 am primit prin posta un pvcc prin care mi se aduce la cunostinta ca agentul X a constatat la data de 31.01.2017 ca eu am ... (vezi toată discuția)
Urgenta! - plangere contraventionala! fany22 fany22 Buna, Am primit un proces verbal de contraventie, cum ca o masina a firmei mele a parcat acum 4 luni pe o parcare cu plata si nu avea bon afisat. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)