avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie informala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie informala

buna ziua,

intentioonez crearea unei asociatii informale. evit o asociatie formala (asociatie, fundatie) pentru a scapa de bataile de cap cu contabilitatea.

care sunt pasii necesari pentru a putea avea reprezentativitate in raport cu institutiile statului in aceasta forma de asociere?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:23, 19 Decembrie 2012
Aveti impresia ca la ONG sau la o astfel de asociatie nu se tine evidenta contabila, ca nu se depun bilanturi? Va inselati.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
multumesc de precizare, insa nu ma intereseaza crearea unei asociatii cu personalitate juridica, ci a uneia informale.
Modelul urmat de mine este ceea ce poate face oricine are un proiect cel puţin, pe care vrea să-l dezvolte ulterior, fără probleme fiscale dar ... şi fără susţinere financiară.

Ca să te poţi orienta puţin poţi accesa link-ul către proiectul meu -
[ link extern ] /

Am postat răspunsul meu pe acest site fiindcă sincer mă interesează şi pe mine o formă legală de susţinere financiară, după 7 ani de VOLUNTARIAT!
Asociaţia are "UN SINGUR MEMBRU" până în prezent dar sunt în curs de stabilire a unei strategii de cooptare a cel puţin 2-3 voluntari. Speranţa este ca totuşi finalitatea acestui proiect să se concretizeze în transformarea Asociaţiei Informale în una formală - cu toate consecinţele care decurg din aceasta.

Un alt mare proiect în care m-am implicat pe parcursul acestui an este următorul:
[ link extern ] ,
proiect în care doar în ultimele luni FIGUREZ ca angajat (2 ore / zi plată - 12-15 ore muncă), urmând ca de anul viitor să trec la JUMÃTATE DE NORMÃ , dacă nu UNA ÎNTREAGÃ.

Depinde de fiecare din noi dacă acceptă sau nu provocarea ªI CONDIŢIILE.

Urez echipei avocat.net şi utilizatorilor acestui serviciu,

"SÃRBÃTORI FERICITE, UN AN NOU CU SÃNÃTATE, ªI DACÃ NU REUªIM ÎN NOUL AN SÃ CREªTEM, CEL PUŢIN SÃ NU SCÃDEM!

Director Executiv Asociaţia Worksip Protekted - UNIREA - Radu Ignat
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
RaduIgnat, utilizator
Pentru stolo123: E adevarat ca, la prima vedere, reunindu-va mai multi intr-un grup informal, scapati de foarte multe batai de cap dar e posibil ca sa nu prea va bage in seama respectivele autoritati. Si asa, ca asociatie juridica legal constituita(ong), de abia veti reusi se va impuneti in fata autoritatilor pentru ca, cu toate ca au prin lege obligatia sa adopte anumite principii de transparenta decizionala, ele de foarte multe ori ocolesc aplicarea acestor practici. Si nu veti putea atrage nici fonduri din sponsorizari si nici 2%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ong Andios Andios Buna ziua, Avem un ong non-profit, infiintat in 2017. Din diverse motice (personale, schimbare prioritati etc) nu am avut activitati, nu avem nici cont ... (vezi toată discuția)
Nelamurire precizari ghidul solicitantului legea 350/2005 acmilan acmilan Buna ziua, In ghidul solicitantului pentru domeniul cultura, elaborat de consiliul judetean pentru finantari nerambursabile din fonduri publice, este ... (vezi toată discuția)
Preluare ong ElenaDINA ElenaDINA Preiau asociatie (ONG) fara probleme contabile cu specific pe asistenta sociala. Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)