avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare

am cumparat un teren cu chitanta de mana.
cand ia venit titlul de proprietate proprietarului acesta nu a mai vrut sa mi faca act notarial.
este valabila chitanta de mana?
Cel mai recent răspuns: 1rrr , utilizator 09:20, 23 Octombrie 2012
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta pentru recunoasterea acelei chitante :)

... sau o actiune in uzucapiune daca sunt intrunite conditiile
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Avand in vedere ca este vorba despre un bun imobil, contractul de vanzare-cumparare trebuie incheiat in forma autentica(la notariat) Chitanta de mana, dovedeste doar faptul ca ati platit o suma de bani si poate servi ca mijloc de proba in procesul pe care puteti sa-l deschideti impotriva proprietarului, prin care solicitati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
problema este ca pe titlul de proprietate sunt mai multi mostenitori si nu sa facut succesiunea!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de actiune? ciao! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am cumparat o casa in urma cu 25 ani. nu exista contract de v-c, am cumparat-o cu chitanta de mana.fostul ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana din 1960 gigelas gigelas Buna ziua, Pentru o bucata de 276 mp. teren lipit de curtea casei batranesti,exista o chitanta de mana din 1960,prin care bunica mea a cumparat aceasta ... (vezi toată discuția)