Buna ziua sint adminstratorul unei firme care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu cu chirie de la primarie.In fiecare an sint obligata sa-mi actualizez sediul social ,in acest an am uitat pur si simplu ,primind o citatie de la tribunal prin care sint chemata in judecata pentru ca nu mi-am actualizat datele in ce priveste sediul social la timp.De cum am primit citatia am si parcurs toti pasii care se fac pentru a prelungi valabilitatea sediului social.Eu am doua intrebari:
-Este corect sa se procedeze astfel fara nici o somatie sa fiu data in judecata?
-Ce pot eu sa fac in cazul acesta din punct de vedere legal ?
In primul rand cine este reclamantul primaria sau registrul comertului?
In al doilea rand aveti un contract incheiat cu niste clauze stipulate acolo, poate asa "suna" ca trebuie sa va indepliniti aceasta obligatie anual...care chiar daca nu ar scrie tot trebuie indeplinita.
Si mai spune si legea societatilor comerciale ca orice persoana interesata sau chiar Registrul comertului pot cere dizolvarea societatii pentru, unul din motive, neindeplinirea conditiilor referitoare la sediu
este vorba de registrul comertului reclamant,dar este posibil fara nici un avertisment ,o somatie sa fiu chemata in insanta unui tribunal?este pentru prima data cind patesc asa ceva.
Va sfatuiesc sa depuneti si intampinare la tribunal, prin care solicitati respingerea actiunii ca fiind ramasa fara obiect. Atasat intampinarii depuneti copii dupa rezolutia de prelungire a sediului social de la ONRC, copii simple certificate sub semnatura privata!
In caz contrar, este posibil sa aveti surpriza sa va fie radiata societatea, chiar daca dumneavoastra veti aparea cu sediul ok la ONRC!