avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sediu social expirat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sediu social expirat

Buna ziua sint adminstratorul unei firme care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu cu chirie de la primarie.In fiecare an sint obligata sa-mi actualizez sediul social ,in acest an am uitat pur si simplu ,primind o citatie de la tribunal prin care sint chemata in judecata pentru ca nu mi-am actualizat datele in ce priveste sediul social la timp.De cum am primit citatia am si parcurs toti pasii care se fac pentru a prelungi valabilitatea sediului social.Eu am doua intrebari:
-Este corect sa se procedeze astfel fara nici o somatie sa fiu data in judecata?
-Ce pot eu sa fac in cazul acesta din punct de vedere legal ?
Va multumesc Domnule avocat pentru sfat ,dar nu stiu cum sa intocmesc aceasta INTIMPINARE ,sa fie scrisa corect din punct de vedere juridic .Un model m-ar ajuta foarte mult .Va multumesc!
Va recomand sa solicitati si sa anexati la dosar si un Certificat Constatator eliberat de ONRC dupa ce ati depus actele de sediu!

INSTANȚA ______________________
Secția _________________
DOSAR NR. ______________________
TERMEN __________________

Domnule Președinte,

Subscrisa S.C.________________ S.R.L., cu sediul în _________, str. ______, nr. __, jud. ____________, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul _____________ sub nr. J__/_____/______, Cod Unic de Înregistrare _______, reprezentată prin dl. __________, cetăţean român, născut la data de __________, în __________, domiciliat în ________________________, identificat cu CI seria ___ nr. ________, emisă de _________ la data de ______, C.N.P. _____________ în calitate de administrator al societății, în calitate de pârât în dosarul nr. ____________, cu termen la __________, depun prezenta

Întâmpinare

prin care vă solicităm respingerea cererii de chemare în judecată formulată de reclamantul Oficiul Național al Registrului Comerțului reprezentat prin ___________, Director al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul _____________, ca fiind rămasă fără obiect.

Motivele prezentei întâmpinări:

În fapt, arătăm că, prin cererea de chemare în judecată formulată de Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul ________, s-a solicitat dizolvarea S.C. ________ S.R.L. potrivit prevederilor art. 237 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere faptul că, prin cererea înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul ____________ sub nr. _____________ s-a solicitat și aprobat înregistrarea în registrului comerțului a prelungirii valabilității sediului social, solicităm respingerea acțiunii reclamantului ca fiind rămasă fără obiect.

În drept îmi întemeiez cererea pe dispozițiile art. 115 – 118 Cod procedură civilă.

În susținerea afirmațiilor noastre solicităm încuviințarea probei cu înscrisuri, reprezentând:
• Copie certificat de înregistrare depunere și menționare acte nr. _________;
• Copie Rezoluție nr. _____________;
• Certificat Constatator nr. _________________.

Depunem prezenta în 2 (două) exemplare împreună cu înscrisurile anexate, unul pentru instanță și unul pentru a fi comunicat reclamantului.

În conformitate cu prevederile art. 242 alin. (2) din Codul de procedură civilă, solicităm judecarea și în lipsă.

Data: Semnătura

Va multumesc inca odata Domnule avocat ,o seara buna sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)
Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)
Model intampinare proces nedepunere bilant livm livm Buna ziua, Am primit o citatie de la Tribunal pentru un proces cu ONRC (reclamant pentru Fond - dizolvare societate) pentru nedepunerea bilanturilor la o ... (vezi toată discuția)