avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua.
Ma aflu in situatia urmatoare. Sunt in concediu de crestere copil cu primul copil din 25.03.2011. Intre timp am nascut si pe al doilea copil in data de 29.09.2012.

intrebarea mea este urmatoare:la primul copil am optat la varianta de 2 ani si am primit limita maxima de 1200 lei. concediul pentru primul copil se termina pe 27.01.2013. am sa intru in CC2 incepand cu ce data? Cum vor calcula banii ce voi primi- referitor la veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului? adica voi primi 85 % din 1200 lei? sau 85 % din salariul primit inainte de a intra in CC1 ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 15:46, 23 Octombrie 2012
1. Nu mai aveti nevoie de alta adeverinta deoarece o aveti depusa pe cea de la CCC1 care este valabila si pentru CCC2 (acest lucru este valabil numai in cazul in care al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1).

2. Daca optati pentru CCC2 pana la 1 an se va calcula indemnizatia ca fiind 85% din media veniturilor nete (din prima adeverinta) si se va acorda cel mult 3400 lei.

3. Daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani indemnizatia va fi aceeasi ca la CCC1 pentru ca nu poate fi mai mare de 1200 lei.

4. - Mai cititi dar cu atentie raspunsurile mele anterioare si veti afla cum sa procedati.
- Vedeti art.8(1) din Normele de aplicare a OUG 111/2010 din care va redau:
Pentru continuitatea acordãrii drepturilor, cererea trebuie sã fie depusã cu 60 de zile înaintea împlinirii de cãtre copilul anterior a vârstei de 1, 2 sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, sau în termen de maximum 30 de zile de la aceastã datã. În cazul în care se depãşeşte acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.

Am inteles. Va multumesc din suflet.:-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei pentru ccc? adela05 adela05 Am inteles ca se discuta sa se revina la procentul de 85% pt indemnizatie crestere copil. Am doua nelamuriri: 1. Daca se revine la procentul de 85%, ramane ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil adina-mihaela adina-mihaela buna ziua.as avea si eu o intrebare.am un copil de 1 an si 8 luni.ar tb sa ma intorc la servici in noiembrie.acum am ramas insarcinata si ar tb sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil paiora paiora Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt in concediu de crestere copil pentru o perioada de 2 ani, am nascut primul copil in februarie 2014. Acum ... (vezi toată discuția)