buna ziua.as avea si eu o intrebare.am un copil de 1 an si 8 luni.ar tb sa ma intorc la servici in noiembrie.acum am ramas insarcinata si ar tb sa nasc in februarie 2013.daca as intra in concedii medicale din septembrie pana as naste,as mai beneficia de indemnizatie si de cei 2 ani de stat cu copilul?va multumesc.
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca perioadele de concediu medical, concediu de risc maternal, concediu de maternitate sunt perioade asimilate celor de obtinere de venituri salariale si sunt eligibile pentru a beneficia de CCC.
2. Nu puteti lua concediu medical in timpul CCC, il luati dupa ce se termina acesta.
buna ziua,
as avea rugamintea daca se poate sa ma lamuriti cu niste raspunsuri in legatura cu indemnizatia.sunt in CCC ptr fetita mea de 1 an si 11 luni(nascuta pe 16.11.2010) iar in data de 15.11.2012 - 16.11.2012 tb sa nasc al doilea bebe.
voi beneficia de indemnizatie ptr al doilea bebe si care este acesta?
tb sa anunt undeva inainte ca al doilea bebe se naste in aceiasi zi cu primul? si daca tb sa anunt cu cat timp inainte si unde?
voi mai benefica de concediu medical dupa nastere sau voi intra direct in CC2 cu prelungirea dupa primul?
am vreo obligatie fata de angajator?
Va multumesc
1. Daca al doilea copil se va naste cel tarziu in ziua in care primul copil va implini 2 ani atunci veti intra direct in CCC2 si nu veti mai putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
2. Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu aceea pentru CCC1 dar:
- nu mai mult de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.
3. Pentru asta faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (atasati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
4. Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si solicitati CCC2 (nu mai este nevoie de alte acte).
va multumesc ptr raspuns.
dar daca am nascut pana in data de 31.12.2010 cf. legii vechi din 2005 si primesc momentan 1652 ron , iar al doilea bebe se naste dupa 1.01.2011 nu primesc aceiasi suma doar ca nu as avea dreptul ptr acel stimulent de 600 ron?
Va multumesc?
Al 2-lea copil
madelyne
Buna ziua.
As dori sa stiu daca in cazul in care sunt insarcinata, desi sunt in crestere copil pana la 2 ani ( am nascut anul trecut in august), pot prelungi ... (vezi toată discuția)