avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

certificat fiscal

Buna ziua,
Persoanele care nu au nici case,nici terenuri,nici auto pot cere certificat fiscal?Pe ce criterii se elibereaza acesta?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:46, 23 Octombrie 2012
Da,pot solicita la DGFP eliberare certificat fiscal pentru a se proba inxistenta de debite in urmarire
Certificatul fiscal se poate elibera in situatia in care solicitantul nu figureaza in evidente cu sume neachitate
Certificatul fiscal pt casa, teren si auto se solicita de la Impozite si taxe. In cazul dvs, neavand nimic declarat nu puteti solicita asa ceva, dar puteti solicita certificat fiscl in cazul in care doriti concesionare teren primarie, infiintare Pfa, alocatie monoparentala, licitatie.
Se poate elibera certificat de atestare fiscala in baza solicitarii contribuabilului sau a notarului/ imputernicitului acestuia, in termen de 2 zile si este valabil pana la sfarsitul lunii in care se emite, conform 113, cod de procedura fiscala , modificat de Legea 126/2012 :

"1)Certificatul de atestare fiscală se emite de organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, la solicitarea contribuabilului sau a notarului, respectiv a împuternicitului acestuia, conform delegării date de către contribuabil.

(la data 19-iul-2012 Art. 113, alin. (1) din titlul VIII, capitolul I modificat de Art. 1 din Legea 126/2012 )

(2)Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.

(3)Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii în care se emite. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant.

(la data 19-iul-2012 Art. 113, alin. (3) din titlul VIII, capitolul I modificat de Art. 1 din Legea 126/2012 )"



Modelul certificatului de atestare fiscala emis de autoritatile publice locale este acesta :
[ link extern ]

in cuprinsul certificatului se va completa :
".....se atestă următoare:"
numele, prenumele si adresa solicitantului
iar 3) unde trebuie specificate bunurile : "nu figureaza cu bunuri inregistrate in evidentele fiscale ale UAT"

3) Contribuabilul figurează în evidentele fiscale cu următoarele bunuri…. proprietate-folosinÑă din data…../alte situatii.

De altfel puteti sa nu figurati cu bunuri dar puteti avea alte obligatii : amenzi, taxe.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen valabilitate cerificat fiscal LILIANASERCULA LILIANASERCULA S-AU MODIFICAT TERMENELE DE VALABILITATE LA CERIFICATELE DE ATESTARE FISACALA DE LA ADMINISTRATIA LOCALA? (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si plata acestora,ce spune codul fiscal? afass afass Buna seara,am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema,am un imobil cu mai multe apartamente spre vanzare(persoana juridica),fiecare ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat fiscal altei persoane decat proprietarului FLORIANMATEI FLORIANMATEI Certificatul fiscal privind impozitele si taxele locale se poate elibera si altei persoane care nu este proprietar? In speta unei persoane cu care se afla ... (vezi toată discuția)