avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare drept de vizita

Am o fetita nascuta in italia pe 28.05.2005 rezultata dintr-o relatie de concubinaj.Fetita este trecuta pe numele meu.Pe 14.05.2007 concubina si respectiv mama fetitei a plecat de acasa luand si fetita cu ea impreuna cu fiul ei de 14 ani[dintr-o alta casatorie].Am venit in Romania si am facut un denunt la Politia din Turnu Severin despre fapta ei ai apoi am deschis o actiune in instanta pentru drept de vizita pe care l-am si obtinut definitiv si irevocabil pe data de 12.11.2008.trebuie sa-mi vad fetita o data la doua saptamani si in fieacare vacanta scolara dar mama fetitei nu este nu respecta acest drept al meu.Mentionez ca ea este tot in Italia[cel putin asa cred] Ce trebuie sa fac in continuare pentru a-mi gasii fetita deoarece nu stiu nimic de ea de 1 an si 8 luni. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: titigiulia , utilizator 18:31, 29 Ianuarie 2009
In principiu, tot la Politie, de data aceasta cu hotararea irevocabila va prezentati si sa solicitati sa va acorde sprijinul cu privire la gasirea mamei si a fetitei, pe cale de consecinta, Politia putandu/i a/i pune in vedere sa respecte hotararea judecatoreasca cu privire la drept vizitare minor.
Sentinta obtinuta trebuie investita cu formula executorie,mai faceti o plangere la politie si in acelas timp incercati sa comunicati sentinta mamei copilului.Gasiti o adresa, niste rudenii, adresa de e-mail,telefon, fax.Oricum, incercati sa-i comunicati continutul sentintei si riscurile la care se expune nerespectand o sentinta judecatoreasca.
succes
PENTRU A INVESTII SENTINTA OBTINUTA CU FORMULA EXECUTORIE TREBUIE SA MAI DESCHID UN NOU PROCES IN INSTANTA?
Dar mama fetitei nu v-a dat nici un semn de viata??? A fost citata la proces cand ati cerut program de vizitare? Si apoi daca mama si fetita au rezidenta in Italia cred ca ar trebui un alt program de vizitare!!! Nu sunt avocat, aceasta este parerea mea personala, dar cred ca ar fi bine sa va informati si din acest punct de vedere!
In ceea ce priveste formula executorie, mergeti la judecatorie, este o stampila care se pune pe hotarare si pentru care trebuie sa aveti timbru judiciar si o taxa platita la CEC, din cate stiu eu. Oricum informati-va la judecatorie!!!
MAMA FETITEI A FOST CITATA SI PRIN PUBLICITATE DAR NU S-A PREZENTAT LA TRIBUNAL NICIODATA. HOTARAREA CU DREPTUL DE VIZITA ESTE DEFINITIVA SI STAMPILATA DE JUDECATORIE. DE FETITA NU STIU NIMIC PTR. CA MAMA EI NICI MACAR UN TELEFON NU MI-A DAT. MA MULTUMEAM SA-I AUD VOCEA SI SA STIU CA E BINE SI SANATOASA,CA NU S-A INTAMPLAT NIMIC RAU CU EA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema crys28 crys28 am decizia definitiva de la tribunal cum mam judecat cu fosta concubina si am castigat fetita si am decizie definitiva pot iesi cu minora din tara pentru ca de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizitare minor drcri drcri Buna ziua, in urma cu un an am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in urma careia am dreptul sa am relatii personale cu fetita mea in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)