avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila- obiectiuni
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila- obiectiuni

Buna seara,sunt parat intr-un dosar in care a fost disusa efectuarea unei expertze contabile ca urmare a unei lipse la inventar,expertiza solicitata de reclamanta.Pe parcursul efectuarii expertizei nu am fost convocat de expert pentru un punct de vedere si nici nu mi-a fost trimisa in vederea studierii si formularea de obictiuni.La termenul de judecata mi s-a adus la cunostiinta de catre instanta ca expertiza a fost efectuata ,in favoarea reclamantei si nu mai pot depune obiectiuni fiind tardiv termenul.Ce vparere aveti despre aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 19:47, 28 Octombrie 2012
Cunoascand de existenta pe rol a procesului sunteti obligat sa va interesati de mersul dosarului, sa va faceti apararile. Daca ati fost corect citat la proces , acesta se poate judeca in lipsa.
Datoria expertului este sa faca expertiza si sa o depuna la instanta.

Dvs. luati la cunostinta de expertiza la instanta, la arhiva, din dosar, nu vi se comunica aceasta expertiza de catre expert.

La primul termen dupa depunerea expertizei, aveti dreptul sa formulati obiectiuni. Probabil ca dvs. ati solicitat depunerea acestor obiectiuni la un termen ulterior, termen tardiv.
Intrebarea mea era :nu trebuia sa fiu convocat de catre expert pentru a vedea un punct de vedere?
Codul de procedura civila mentioneaza:
-art.207 Daca expertii pot sa-si dea de indata parerea, vor fi ascultati chiar in sedinta, iar parerea lor se va trece intr-un proces verbal, intocmit conform art.198.
-art.208 Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin carte postala recomandata, cu dovada de primire, aratand zilelel si orele cand incepe si continua lucrarea. Dovada de primire va fi alaturata lucrarii expertului.
In cazul dvs. probabil, instanta a aplicat art. 207.
Multumesc pentru raspuns dar vreau sa va spun ca s-a procedat conf art.208 iar explicatia expertului a fost ca mi-a fost trimisa recomandata dar nu am fost gasit fapt total neadevarat.

Alte discuții în legătură

Efectuare expertiza contabila mariana1956h mariana1956h S-a dispus de catre instanta efectuarea expertizei contabile in cazul unui litigiu de munca. In urma analizei Raportului de expertiza, am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier georgel12 georgel12 buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un ... (vezi toată discuția)
Termen depunere plangere la ceccar Krissia . Krissia . Care este termenul in care se poate depune plangere la CECAR impotriva unui expert contabil judiciar? Si baza legala va rog. Dar termenul pt plangere penala ? (vezi toată discuția)